ESK'dan kırmızı et yurt dışı alımlarına ilişkin açıklama

Açıklamada, "Yurt dışı alımlarımız teknik ve sağlık altyapısı uygun olan çiftlik, birlik, kooperatif veya kesimhanelerden yapılmaktadır. Hiçbir şekilde aracı kişi veya şirket üzerinden alım yapılmamaktadır." denildi.

ESK'dan kırmızı et yurt dışı alımlarına ilişkin açıklama
ESK'dan kırmızı et yurt dışı alımlarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 09.11.2023 09:34 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumundan (ESK), yurt dışı canlı hayvan ve karkas alımlarının, teknik ve sağlık altyapısı uygun çiftlik, birlik, kooperatif veya kesimhanelerden yapıldığı, aracı kişi veya şirket üzerinden yapılmadığı bildirildi.

ESK'nin internet sitesinden, kurumun piyasa regülasyonları kapsamında, yurt dışı canlı hayvan ve karkas alımı ile yurt içi satış faaliyetlerine yönelik bazı sosyal medya paylaşımlarında ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yapıldı.

Et ve Süt Kurumunun, kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevi çerçevesinde, arz açığı olan ürünleri piyasaya arz etmek, arz fazlası olan ürünleri de piyasadan çekerek, üreticiyi ve tüketiciyi korumaya yönelik önlemler aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuzun yurt dışı alımları ve piyasaya satış faaliyetleri, mevzuatlara uygun, rekabet ve fırsat eşitliğini sağlayan, şeffaf ve denetime açık şekilde gerçekleştirilmektedir. Yurt dışı alımlarımız teknik ve sağlık altyapısı uygun olan çiftlik, birlik, kooperatif veya kesimhanelerden yapılmaktadır. Hiçbir şekilde aracı kişi veya şirket üzerinden alım yapılmamaktadır. Bu tür paylaşımlar halihazırda başarılı şekilde oluşturulan piyasa dengesini hedef almaktadır."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yozgat 5 ay önce Şikayet Et
    Herkes büyük şehirlere göç ediyor hayvancilik tarım vesaire işlerde özel sektöre geçiyor dolaysiylada özel sektörde alacağın her ürünü istediği fiyata satabiliyor rahatlık böyle bişey zaman calisp uretmesizen hep kolayı seçersen zorun altına girmezssen bu daha iyi günlerimiz diye biliriz dünyaya yiyip içip yatmaya gelmedik bununda bir bedeli olmalı yani ne yapacağız daha çok çalışacağız
    Cevapla
  • HikmET 5 ay önce Şikayet Et
    Vay bere hayvancılık ve tarım ülkesi Türkiye et ithal ediyor.Herkesi apartman Lara doldurdunuz.Hayvan yetiştiren kalmadı.Sonrs yurtdışından canlı yada karkas et alıyoruz.Sonrada dış ticaret açığı var deniyor.Doviz yok deniyor.Herseyi ithal edersen olacağı bu
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    aynen doğru muğla
    Cevapla
  • Muğla 5 ay önce Şikayet Et
    Şehirde yaşamanın bedelini herkez ödeyecek
    Cevapla
  • Muğla 5 ay önce Şikayet Et
    Şehirde yaşamanın bedelini herkez ödeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle