Akaryakıt fiyatları için iki önemli gelişme: Petrol fiyatı çakıldı, Irak hattında ilk adım

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek iki gelişme birden yaşandı. Iraklı yetkililer sektör temsilcilerinin Türkiye'ye petrol akışının yeniden başlamasını görüşmek için bir araya geldiği açıkladı. Brent Petrol ise 80 doların altını gördü.

GİRİŞ 09.11.2023 09:15 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:11
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Haber7

Brent petrol fiyatları son bir haftada talep endişeleriyle 87 dolardan 80 doların altına kadar geriledi.

Petrol fiyatları, Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler ve kışa yönelik talep endişeleri ve ABD'de benzin tüketimindeki düşüş beklentisinin talep görünümünün kötüleştiğini gösteren bir dizi göstergeye eklenmesiyle üç ayın en düşük seviyesinde kaldı.

87 dolar seviyelerinde işlem gören petrol gelen verileri sonrası 80 doların altına kadar düştü. Brent Petrol 79,91 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu düşüşün benzin ve motorine indirim olarak yansıması beklenirken sektör temsilcilerinden bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

IRAK-TÜRKİYE PETROL HATTI İÇİN KRİTİK GÖRÜŞME

Diğer bir gelişme ise Irak'tan Türkiye'ye başlayarak petrol akışı ile ilgili
. Ağustos 2023'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ve Irak Petrol Bakanı Abdulgani arasında gerçekleşen görüşmesi sonrası hattaki çalışmaların tamamlanması ardından tekrar açılacağı duyurulan Irak-Türkiye boru hattı ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Irak hükümeti petrol yetkilileri Çarşamba günü Irak'tan Türkiye'ye petrol taşıyan boru hattından yeniden akışın başlaması konusunda görüştü.

Reuters'ın haberine göre, Dubai'de Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda APIKUR, Irak bakanlığından temsilciler, Irak'ın kamu petrol ihracat şirketi SOMO ve Irak'ın Dubai'de bulunan North Oil Company şirketi yer aldı.

Türkiye, Mart ayındaki tahkim kararının ardından Irak'ın kuzeyinden başlayan rota üzerinden petrol akışını durdurmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçen ay boru hattının faaliyete hazır olduğunu söylemiş ancak Iraklı iki üst düzey petrol yetkilisi Irak'ın Türkiye'den boru hattının hazır olup olmadığı konusunda resmi bir bildirim almadığını belirtmişti.

Toplantıda iki taraftan yetkililer de karşılıklı olarak kabul edilebilir ticari koşullar altında petrol üretimi ve ihracatına yeniden başlanmasının aciliyetini vurguladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 105
  • Zeki 5 ay önce Şikayet Et
    İndirim istiyoruz neden olmuyor
    Cevapla
  • Karahan 5 ay önce Şikayet Et
    Petrol de az bir yükseliş olduğunda hemen zammı yapıştırıyorsunuz. Amma düştüğünde neden aynı hız yok.
    Cevapla
  • Kenan kasarcı 5 ay önce Şikayet Et
    Dolar çıkıyor. Ondan
    Cevapla
  • Talih görüşan 5 ay önce Şikayet Et
    Bunun adı 3ncü dünya ülkesiyiz kabullendim nerde koparsa koosun
    Cevapla
  • Mertcan 5 ay önce Şikayet Et
    Petrol çakıp duruyor ama bizde nedense sürekli yükseliyor
    Cevapla
  • Aşuvak 5 ay önce Şikayet Et
    130 140 dolarları gördüğünde fiyat artıyor, düştüğünde düşmüyor ama tekrar 120 130 dolarlara geldiğinde tekrar yükseliyor. vicdanı olmayan merhametsiz garip bir roplum olduk vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle