Hamsinin kilo fiyatı 35 liraya düştü

Türkiye'nin en doğusunda yer alan Iğdır’da hamsinin kilo fiyatı 35 liraya düştü.

Hamsinin kilo fiyatı 35 liraya düştü
Hamsinin kilo fiyatı 35 liraya düştü
GİRİŞ 08.11.2023 21:53 GÜNCELLEME 08.11.2023 21:53
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin hamsi balığı ihtiyacının büyük ekseriyetinin karşılandığı Karadeniz’de bu yıl palamudun olmayışından dolayı bolca hamsi çıkıyor. Hamsinin bollaşması ile Karadeniz bölgesinde olduğu gibi Türkiye’nin genelinde de fiyatlar düşmeye başladı.

Iğdır’da da vatandaşlar düşen fiyatlar ile bu yıl balığa doyacak. Kilogram fiyatının 35 liraya düştüğü Iğdır’da balıkçılar fiyatları uygun tutarak vatandaşların bu yıl bolca hamsi yemesine vesile oluyor.

HAMSİNİN 3 KİLOSU 100 LİRA

Bu yıl hamsinin çok ucuz olduğunu belirten balık satıcısı Serhat Savaş, “15 Eylül'de balık sezonumuzu açtık. Şu an elimizdeki balıkların hepsinin fiyatı uygundur. Hamsinin 3 kilosu 100 liradır. Elimizden geldikçe halkımız için fiyatları düşürmeye çalışıyoruz. Balık fiyatı beyaz etten ve kırmızı etten düşüktür. Denizlerde balık çok çok çıkıyor. Şu an hamsinin 3 kilosu 100 lira, lüfer 300 lira, kefal 90 lira, levrek ve çupra 220 liradır. Elimizden geldiğince fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Ramiz 5 ay önce Şikayet Et
    Biz Bursa'da neden 70 TL den yiyoruz.sizde şehrimizdeki fiyatı yazın
    Cevapla
  • 262626 5 ay önce Şikayet Et
    Eee biz neden Eskişehir' de 100 tl' ye yiyoruz.
    Cevapla
  • Sibel 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'da da 100tl. Nerede 35 TL'ye balık...
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Iğdırdan bir koşu balık el gel. Yahu haber maksatlı ucuz piyasa bolluk bereket var diye haber yapın algı oluşturun diyorlar bunlar da yapıyor. Gariban ekmeğinin derdinde haberci bunlar.
    Cevapla
  • Hiç 5 ay önce Şikayet Et
    İsraili boykot etsen ne olacak yahudiler içimizde yerli yahudiler, işleri güçleri milleti devleti kazıklamak
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bayat
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    istanbul da 80-90TL bandında. Böyle böyle bize israil gibi düşmana gerek yok, birbirimizi kazıklayıp hayatı pahalılaştırmaya ve güçsüzleşmeye devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle