Avrupa kendi ayağına sıktı: Avrupalı şirketler 250 milyar avro kaybetti

Lavrov, ABD’nin Avrupa’yı iflasa sürüklediğini belirterek, “Son 1,5 yıl içerisinde en mütevazı tahminlere göre, Avrupalı şirketler Batı'nın tek taraflı yaptırımları nedeniyle 250 milyar avro kaybetti. Bu büyük bir rakam.” dedi.

GİRİŞ 08.11.2023 15:55 GÜNCELLEME 08.11.2023 16:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Lavrov, başkent Moskova’da Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin çeşitli ülkelerden büyükelçilerin katıldığı yuvarlak masası toplantısında konuştu.

ABD’nin yürüttüğü politikalarla Avrupa ekonomisini zarara uğrattığına işaret eden Lavrov, “Washington, askeri-endüstriyel sanayisi için para kazanırken buyruğu altındaki Avrupa’yı iflasa sürüklüyor.” ifadesini kullandı.


Lavrov, ABD’nin Avrupa’ya pahalı sıvılaştırılmış doğal gazını (LNG) almayı dayattığını dile getirerek, “Bencil yasalarını Avrupalı şirketlere dayatıyor ve buradaki şirketlerin işlerini yurt dışına, maliyetlerin daha düşük olduğu yerlere taşımaya zorluyor. Avrupa Birliği’ni Rusya'ya ait her şeyden vazgeçmeye zorlayan Washington, Rusya'dan uranyum ve diğer kritik malzemeleri almaya devam ediyor.” dedi.

Söz konusu politikalar nedeniyle Avrupa’nın önemli miktarda ekonomik zarara uğradığını savunan Lavrov, “Son 1,5 yıl içerisinde en mütevazı tahminlere göre, Avrupalı şirketler Batı'nın tek taraflı yaptırımları nedeniyle 250 milyar avro kaybetti. Bu büyük bir rakam.” yorumunu yaptı.

Lavrov, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz Tahıl Girişimi’ni tekrar canlandırmaya yönelik çabalarının ise sonuç vermediğine dikkati çekerek, Batılı ülkelerin bu konuda ilerleme sağlanmasına engel olduğunun altını çizdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • bülent oker 5 ay önce Şikayet Et
    ABD 2.dunya harbinden son almanyayi ekonomik yönden kalkindiran ülke. ABD nin köpeği olmuş almanya israilin yaptiği katliama bile seyirci kalan almanyada artik dizginler ABD nin elinde ABD nin egomanyasini yikacak bir ülke var oda Türkiye çok az kaldi haritadan sileceğiz ABD yi . Çocuk katili kendi menfaatleri için kimseye acimayan ingilterenin arkabahçesi ABD
    Cevapla
  • Korkuyorum 5 ay önce Şikayet Et
    AB göbekten ABD ye bağlıdır. ABD Almanya'ya savunma sanayi için 100 milyar avro harcayacaksin. D.gaz Rusya dan almayacaksin dedi. Almanya tamam dedi. Avrupa Ülkeleri silah ordu masraflarından muaf ABD nin gölgesinde yaşamaya karşılık yeri geldiğinde ne istenirse evet der.
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Batı hep hırsızdı. Milattan önce de çalıyorlardı. Gasp katliam yalan ve eşkıyalık batı bu demektir. Hâlâ da öyle.
    Cevapla
  • Mahmut em 5 ay önce Şikayet Et
    Eeee Amerika nin köpeği olmanın bedeli inşallah batarlar Amerika onlara kemik atar
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    ABD demek kaos demek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle