Türk iş dünyasından Kuveyt'e çıkarma! Yeni imza an meselesi

27 sektörden ve 150'yi aşkın iş insanı Ticaret Bakanı Ömer Bolat önderliğinde Kuveyt'e gitti. Haber7'ye konuşan Bolat, Kuveyt ile ticari ilişkileri artırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

GİRİŞ 08.11.2023 14:30 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 27 sektörden 150'yi aşkın iş insanı Kuveyt'e çıkartma yaptı. Ticaret Bakanlığı, Türkiye ihracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları birlikleri organizasyonunda gerçekleşen programda Türkiye Ticaret Heyeti, Kuveytli iş insanları ve alım gruplarıyla bir araya gelerek ticaret ve yatırım fırsatlarını görüştü. Heyete, Ticaret Bakanı Ömer Bolat önderlik etti.

Haber7'ye konuşan Bolat, Kuveyt'in Türkiye için Körfez Ülkelerine açılan bir kapı olduğunu söyledi. 

"KUVEYT KÖRFEZ'E AÇILAN KAPIMIZ"

"Kuveyt, bizim Körfez Ülkelerine açılan kapımız" diyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, aynı zaman Kuveyt için de Avrupa ülkeleriyle ticari ilişkilerde Türkiye'nin önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Türk ticaret heyeti ile Kuveyt'e yapılan ziyareti değerlendiren Bolat, Tür iş insanlarının Kuveyt'li iş insanlarıyla yeni ticari anlaşmalar için görüşmeler yaptığını ve yeni iş fırsatlarının kapılarının aralandığını söyledi. Bakan Bolat, ziyaret kapsamında Kuveyt Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Saad Hamed Nasır el-Barak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammet Osman El-Ayban ile ikili görüşmeler yaptığını belirtti. Bolat, bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması için mutabık kalındığını ifade etti. İlerleyen süreçlerde Turizm ve Müteahhitlik alanlarında da yeni anlaşmalar yapılacağını belirten Bolat, "Türkiye-Kuveyt ticari ilişkilerini daha ileri noktaya taşıyacağız" dedi. 

TÜRKİYE-KUVEYT TİCARİ GÖRÜŞMELERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe de Kuveyt'e yaklaşık 4 bin firmanın ihracat yaptığını, Kuveyt'e bu yıl 10 ayda 480 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti. En yüksek ihracat yapılan sektörlerin 87 milyon dolarla hazır giyim, 76 milyon dolarla su ürünleri ve hayvansal mamuller, 55 milyon dolarla da kimyevi maddeler olduğunu söyleyen Gültepe, "Bugün tekstilden gıdaya, bilişimden halıya, metalden mobilyaya geniş bir yelpazede firmalarımızla buradayız. Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle karşılıklı ticareti geliştirmesini, bölgenin geleceği adına son derece önemsiyoruz" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7, AA
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 14
  • 7500. 5 ay önce Şikayet Et
    Siz para kazanın, filistinliler sizin için ölsün utanmazlar sizi. Müslümanların kırmızı çizgilerine ne oldu. Yakında bela ve musibetler bizede gelecek. Ah Osmanlı neredesin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Biz Gazze'ye çıkarma yapmanızı beklerdik! Bir tarafta kıyamet koparken, minicik çocukların başında bombalar patlatılırken nasıl oluyor da daha çok para kazanmayı düşünebiliyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    40 ülke var utanın nir barış hücü İkişer uçak askerçıkaramıyorsanız hepinize yazıklar olsun siz kuklamısınız nadıl sonuç çıkmaz sözde bsşkan mısınız
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz iki uçak dolusu asker gönderip sınıra barış gücü koysanız sulh olur herkes kendi toprağında kalmalı denmeli saldırıda bulunan insan öldürrnlete ceza verilecek denmeli koca koca adamlar toplamıp sonuç yok bu halk çocuklar Allah size hesap dorar adamım diye toplumunuza baskı uygulayarak seçilmişsiniz kukla gibi birşey yapamam demeyin ne işiniz var öyleyse
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün Müslüman ülkelere tek tek cezayı kesecek merak etmeyin hepimiz hakettik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle