Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı

Önemli üretim merkezlerinden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda girişimci, arsa tahsisi bekliyor. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

GİRİŞ 08.11.2023 12:47 GÜNCELLEME 08.11.2023 13:02
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 22 milyon metrekare alanda 1500 fabrikanın faaliyet gösterdiği Kayseri OSB'de yeni yatırım yapmak ya da faaliyet alanlarını genişletmek isteyen girişimciler, bölgede yeni arsa tahsisleri yapılmasını talep ediyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, AA muhabirine, 1973'te kurulan OSB'de şu anda 100 bin civarında işçinin istihdam edildiğini söyledi.

Kentin önemli bir sanayi kültürü olduğunu belirten Yalçın, "Bölgemizde ana üretim sektörlerinden birincisi mobilya, ikincisi çelik kapı, üçüncüsü elektrikli ev aletleri. Sanayi kenti olmasından dolayı Kayseri'nin ihracatı ithalatının iki katı durumunda." dedi.

Mehmet Yalçın

"SABIRSIZLIKLA ARSA TALEP EDİYORLAR"

Yalçın, yatırımcıların ilgisinin halen devam ettiğini ama arsa kalmadığı için taleplerine cevap veremediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu andaki bölgemizde yeni yatırım yapacak yer yok. Sanayicilerimize arsa tahsisi yapmak konusunda zorlanıyoruz. Arsamız yok, sınırlarımız doldu. Yeni yatırımcılarımız sanayi şehri Kayseri'de yatırım, üretim, istihdam, ihracat yapmak istiyorlar ama arsamızın olmaması nedeniyle bu söylediklerini gerçekleştiremiyorlar. 90 sanayicimiz fabrika yapmak için bizden arsa bekliyor. Kendileri sabırsızlıkla arsa talep ediyor. Bizler de OSB yönetim kurulu ve başkanı olarak gayret gösteriyoruz."

"FİYATLARDAKİ KÖPÜĞÜN GİTMESİNİ İSTİYORUZ"

İlgili kurumlardan arsa tahsisi konusunda destek beklediklerini anlatan Yalçın, arsa sıkıntısı nedeniyle mevcut fabrika kiralarında fahiş artışlar yaşandığına dikkati çekti.

Bu durumun üreticiyi sıkıntıya soktuğuna değinen Yalçın, "Arsa tahsisi olmadığı, yeni arsalar açılmadığı sürece kira fiyatları yükselecektir. Bu da otomatikman sanayicimize, üretime, istihdama, ihracata ket vurmaktadır. OSB yönetimi olarak arsa tahsisi yapılarak bu fiyatlardaki köpüğün gitmesini istiyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 127
  • gurbetci 5 ay önce Şikayet Et
    bende çok arsa var şirana gelin şirana
    Cevapla
  • Gülşah 5 ay önce Şikayet Et
    Balikesirde fabrika açsınlar Balikesir kalkinsin
    Cevapla
  • Delinin biri. 5 ay önce Şikayet Et
    Yatırım, işsiz insanların olduğu bölgeye yapılırki insanlar yıllarını boşa harcamasınlar bir düzen kurup ülkeye katkı sağlasınlar ve aynı zamanda paranın etkisiylede gelişsinler denir. Akıllarına; istanbul,bursa, Sakarya, Kocaeli,Tekirdağ, izmir, manisa, aydın, antalya, mersin, adana,antep, eskişehir,Konya,kayseri, Ankara'yı koymuşlar Başka hiçbir il yok ne varsa oralara yapılıyor.
    Cevapla
  • Ahmettt 5 ay önce Şikayet Et
    Sivasa gidin gardaş her yere aynı mesafe yerler ucuz
    Cevapla
  • Hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Fabrika kurmak için illaki şehirdemi arsa lazım Kayseri'nin ilçeleri yokmu milleti şehirlere toplamanın mantıgı ney köylerde insan kalmadı bırakın bu mantıgı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle