5 aylık hasat döneminde rekor: 500 ton domates üretildi!

Sakarya'daki Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, 2023'ün 5 aylık hasat döneminde büyük bir başarı elde ederek 500 ton domates üretti.

GİRİŞ 08.11.2023 11:08 GÜNCELLEME 08.11.2023 11:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı Kuzuluk’ta hayata geçirilen merkez, 25 dönüm kapalı alan üzerinde jeotermal ısıtmalı seracılıkla yıl boyu bir tarım fabrikası gibi üretim yapıyor. Merkez içinde yıl boyunca 8 çeşit domates yetiştiriliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, mayıs ve eylül arası 500 ton domatesi üretimiyle rekor seviyeye ulaştığını açıkladı.

Ayrıca, 2023 ocak ayında dikimi gerçekleştirilen fide sayısının 65 binden 90 bine çıktığını ifade eden Yüce, "Hasada başladığımız mayıstan bu yana 500 tonu aştı. 11 ay önce dikilen aynı fidenin hasat süreci devam ediyor ve üretimimiz daha da artacak" dedi.

"TARIM ŞEHRİ SAKARYA SLOGANIMIZ ARTIK ÇOK BELİRGİN HAMDOLSUN"

Yüce, dünyanın dört bir yanından misafir ağırladıklarını ve projelerin örnek olduğunu ifade ederek, "Kısa sürede tarımda dünyanın tanıdığı bir kent halinde geldik. Çeşitli ülkelerden, dünya şehirlerinden sadece projelerimizden ilham almaya gelen heyetler var. Bu yüzden Tarım Şehri Sakarya sloganımız artık çok belirgin hamdolsun.

Bu zengin toprakları memleket için katma değere dönüştürmek en öncelikli hedefimizdir. Allah'ın hediyesi olan tabiat cenneti Sakarya'mızı meyve, sebze ve tüm tarım ürünlerinin markalaştığı bir üretim üssü yapmak istiyoruz. Üretmeye, kazanmaya ve Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir38 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin ordaki manavlarda bir sorun var galiba Ankarada domatesler gayet güzel çamur gibi falan değil,
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çamurdan kasıt yozlaşma, ürünün kendisi değil ama anlayana!
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hey maşallah, hepsini ihraç edelim, rekor kıralım, kendi ülkemdeki imkanlarla üretilen bu ürünler ve diğerlerinin hepsini ihraç edelim. Kalan kıytırık ürünleri ya da çeşitli nedenlerle gümrükten dönenleri de israf etmeyelim verelim iç pazara. Bir şeyler artık çok yanlış sanki, sanki böyle çamur gibi vıcık vıcık. Allah sonumuzu hayreylesin inşallah.
    Cevapla
  • ismail. 5 ay önce Şikayet Et
    Peki sen ne yaptın bay ukala bedduacı. ALLAH sana chp zulmünü nasip etsinde gör anayın örekesini hadsiz domuz soyu.
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    fiyatlar neden artar. birinci sebep yeterli mal yoktur ama o maldan almak isteyen çoktur. ikinci sebep açgözlülerin gözü doymuyordur. piyasada mal bolluğu olduğuna göre bizdeki kesin olarak ikinci sebepten mütevellit.
    Cevapla
  • Serdar 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın 4 bir tarafına gönderdiğimiz doğrudur ama at lara domuzlara verilecek halde olan sebze meyveleri de bize çakan üretici aracı ve marketlere selam olsun buna izin veren sisteme de lânet olsun ayrıca bununla övünecek kadar ahmak olup haber yapan siz devlet yalakalarının da ALLAH tez zamanda helakını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle