Anadolu Üniversitesi de boykot kararı açıkladı

Anadolu Üniversitesi, bünyesinde bulunan sosyal tesis ve işletmelerde İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurma kararı aldı.

Anadolu Üniversitesi de boykot kararı açıkladı
Anadolu Üniversitesi de boykot kararı açıkladı
GİRİŞ 07.11.2023 23:12 GÜNCELLEME 07.11.2023 23:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlayan abluka ve saldırılarının ardından 1 ay geride kalırken, saldırılar devam ediyor.

Birçok sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda ambargo altında kalan Filistin halkı insani ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Çeşitli ülkelerden, ambargo uygulanan Filistin'e insani yardım malzemeleri ulaştırılmaya çalışılırken, bazı firmaların da yaşanan saldırılara ekonomik anlamda destek verildiği biliniyor.

Eskişehir'de ve Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar ise bu firmaların boykot edilmesi gerektiğini vurgulanırken, bu sabah Eskişehir Teknik Üniversitesi, bünyesinde bulunan sosyal tesis, kantin ve yemekhanelerde Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen tüm firmalara ait ürünlerin satışının yapılmaması kararı alındığına dair bir bilgilendirme yayımladı.

Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi de sosyal medya hesabından bu kararı destekler nitelikte bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda, ‘Üniversitemize bağlı tüm sosyal tesis ve işletmelerde İsrail menşeli ürünler ile Gazze’de yaşanan insanlık suçuna destek verdiği bilinen firmalara ait ürünlerin satışı yapılmayacaktır’ ifadelerine yer verildi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    inşallah bunların arasında Coca-Cola ve Bilgisayar sistemleri de var.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bir gün değil her gün olması dileğiyle....
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler,saflar belli olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    teşekkürler destekliyoruz milli ve yerli benim ülkemde ki vatandaşlar kazansın
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yerinde ulmûş tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle