Baklavacılardan enflasyonla mücadele için indirim kararı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), enflasyonla mücadele kapsamında 1 ay boyunca fiyatlarda yüzde 10 indirim uygulayacak.

GİRİŞ 07.11.2023 14:12 GÜNCELLEME 07.11.2023 14:52
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" ticaret ve sanayi odalarından perakendecilere, zincir marketlerden farklı sektörlere kadar destek giderek artıyor.

Bakan Bolat'ın 5 Ekim'de, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından zincir marketler başta olmak üzere tüm esnafı ve işletmeleri yapacakları indirimlerle enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek verme çağrısında bulunmuştu.

Çağrıların ardından iş dünyasından kampanyaya katılım hızla arttı. İndirim kampanyalarına destek veren son sektör de tatlıcılar oldu.

BİR AY SÜRECEK İNDİRİM

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı indirim çağrısına BAKTAD olarak öncülük eden kurumlardan biri olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bakanlığımızın bu çağrısı üzerine derneğimize üye firmalarımız 1 ay boyunca mağazalarında yüzde 10 indirimli satış gerçekleştireceklerdir. BAKTAD, dün olduğu gibi bugün de halkımızın ve devletimizin yanındadır."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Kasım MOLLA 5 ay önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar 500-600 den bahsediyor,bende 250-300 den biliyordum.Özür dilerim.Yaklašık iki yıldır hiç almadigim için bilmiyordum.Uçmuşuz beee
    Cevapla
  • Mit 5 ay önce Şikayet Et
    700 ₺ ye hamur ve şire satıyorlar :)
    Cevapla
  • İslam 5 ay önce Şikayet Et
    yemin ederim ki bizim millet de sıkıntı genellikle zenginlerde almasınlar ya iflas ederler yada kuzu kuzu eski fiyata çekerler yapın dediğim olmasa namerdim bi baklava değil hepsine geçerli nasıl olsa Diyorlar kuzu gibi alacaklar almayın bakın kendileri kuzu gibi olurlar
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dalga mı geçiyorsun? Mazot alma ucuzlasın, altın alma ucuzlasın, su alma ucuzlasın. Almayınca ucuzlar diye bekle dur. Kafa neyin kafası ?
    Cevapla
  • Doğan 5 ay önce Şikayet Et
    600 tl den aşağı baklava yok vallahi almıyorum billahi almayacağım.
    Cevapla
  • Topkapı 5 ay önce Şikayet Et
    700 TL ye baklava sata biliyorlarsa bu ülkede gelir dağılımında sorun var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle