Sigortaya büyük zam yolda

Enflasyondaki artış sigorta fiyatlarına da yansıyor. Poliçeler yüksek oranda artarken, deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sonrası yeni yılda çok daha yüksek oranda bir zam bekleniyor.

GİRİŞ 07.11.2023 13:09 GÜNCELLEME 07.11.2023 15:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni yılla birlikte sigorta poliçelerine yüksek oranlarda zam bekleniyor.

Sigorta şirketleri, çeşitli risklere karşı poliçe hazırlıyor ve güvence veriyor. Ancak onlar da kendi risklerini başka şirketlere sigortalatıyorlar. Bu duruma reasürans adı veriliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 100 milyar dolardan fazla zarar oluştu. Bunun 5 milyar dolarını reasürans şirketleri üstlenmek zorunda kaldı. Bu nedenle şirketler uygulayacakları primleri 2-3 kat artırmaya hazırlanıyorlar.

EN YÜKSEK ARTIŞ İŞYERİ SİGORTALARINDA

Şirketler maliyetlerinin dolar bazında bile katlandığını belirtiyor. Maliyet artışları, konut, sağlık, kasko poliçelerine zam olarak yansıyacak. En yüksek artış ticari ve işyeri sigortalarında olacak.

TRAFİK SİGORTASINDA DURUM NE?

Trafik sigortasında ise devlet üst sınır uyguluyor. Bu nedenle şu an için artış öngörülmeyen tek alan trafik sigortası. Şirketler bu nedenle ciddi oranlarda zarara uğradıklarını söylüyor. Oradaki zararın da diğer poliçelere ek zam olarak yansıyabileceği uyarısı yapılıyor.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • DURSUN 5 ay önce Şikayet Et
    Fırsatçılar 2021 sigorta 590 2022 sigorta 2400 2023 sigorta 3500 Kendi arabama yaptırdığım araç sigortası Buyrun daha ne kadar zam olması gerekiyor anlamış değilim. Ocak süprizi ne olacak
    Cevapla
  • Yuhh 5 ay önce Şikayet Et
    Sigorta şirketlerinin gözü doysun araba fiyatına sigorta yaptıracağız böyle giderse! sigorta tutar ucuz olur, karşıladığı masraf büyük olur! ben sigortadan daha ucuza yaptırdığımı biliyorum arabamı!
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sigorta diye prim topla yıllarca, sonra risk gerçekleşince zarara uğradık zam istiyoruz ne güzel memleket değil mi?
    Cevapla
  • Vatandaş38 5 ay önce Şikayet Et
    Ohaaa yaniii
    Cevapla