Cevdet Yılmaz: Depremin yaralarını sarmaya 3 trilyon lira harcanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, depremin yaralarını sarmak için bütçede çeşitli kalemlerde olmak üzere toplam 3 trilyon liranın ayrıldığını belirtti.

Cevdet Yılmaz: Depremin yaralarını sarmaya 3 trilyon lira harcanacak
Cevdet Yılmaz: Depremin yaralarını sarmaya 3 trilyon lira harcanacak
GİRİŞ 07.11.2023 11:54 GÜNCELLEME 07.11.2023 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli etkinliklere katılmak üzere bulunduğu Malatya'da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen İş Dünyası Buluşması'nda konuştu.

Yılmaz, konuşmasına Gazze’nin 32 gündür ateş hattında olduğunu belirterek başladı.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatya’da depremler süresince verilen destekleri de sıralayan Yılmaz, esnafa kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile 732 milyon liralık faiz indirimli kredi kullandırıldığını hatırlattı.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin önemli bir yatırım olduğunu belirten Yılmaz, kayısının katma değerinin artırılmasının önemine değindi.

DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN 3 TRİLYON LİRA AYRILDI

Yılmaz, depremin yaralarını sarmak için bütçede çeşitli kalemlerde olmak üzere toplam 3 trilyon liranın ayrıldığını belirtti.

Yılmaz, Malatya'da gün boyunca Dünya Kayısı Ticaret Merkezini ve TOKİ kalıcı konut inşaat alanını ziyaret edecek; İkizce'de Beton Santralleri ve Asfalt Plantleri Açılış Töreni'ne katılacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • necati 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım 06 şubat 2023 Kahramanmaraş üssü depremde ağır hasarlı olan evlerde zarar gören eşya yardımı ne zaman ne kadar yapılacak.
    Cevapla