SGK, erken emeklilik listesini güncelledi

SGK tarafından belirlenen erken emeklilik haklarına sahip mesleklerin listesi yeniden yayımlandı.

SGK, erken emeklilik listesini güncelledi
SGK, erken emeklilik listesini güncelledi
GİRİŞ 06.11.2023 18:34 GÜNCELLEME 06.11.2023 19:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de milyonlarca kişi emekli olacağı günü sayarken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ''yıpranma payı'' ile erken emekli olabilecek meslekleri açıkladı.

SGK'nın yayınladığı yeni liste, hangi mesleklerin daha erken emeklilik fırsatına sahip olacağını gösteriyor. Pek çok çalışan için yeni umutlar doğuracak listede 5 meslek yer alıyor. Hazırlanan listeye göre kimi meslek gruplarının erken yaşta emekli olabileceği belli oluyorken, kimi grupların ise daha yüksek emekli maaşı alabileceği belirleniyor.

Güncellenmiş haliyle erken emeklilik meslek lisesinde yer alan meslek gruplarında kamu sektöründe çalışanlar, maden işçileri, öğretmenler, havacılık ve sağlık sektörü yer alıyor. Listede yer alan meslek grupları daha erken emekli olma ve daha yüksek emekli maaşı alma hakkına sahip olurken, her meslek grubunun şartları ve süreçleri farklı olduğundan SGK ile doğrudan iletişime geçmekte yarar bulunuyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Pandora 5 ay önce Şikayet Et
    Emekli Sandiğindan emekli olmak için 9200 gün ve 25 yıl gerekirken neden SGK ve BağKur 5000 günde emekli olabiliyor. Bu gün sayısı eşitlenmeli. Artı ödenen prime göre emekli maaşi bağlansın.
    Cevapla
  • Fatih cemallıoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Fırıncılık en ağı iş burda niye belirtilmiyorr
    Cevapla
  • ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    4a 4b primler eşitlenecekmi ?
    Cevapla
  • Vay Bee 5 ay önce Şikayet Et
    sıcak demirci olsam,kendimi atardım, haksızlık!!!!!!
    Cevapla
  • Eyyup 5 ay önce Şikayet Et
    İnşaat çıkarda en ağır işi yapıyorlar onlarda hak verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle