Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Bankası adı altında sahte "evlilik kredisi" vaatlerine karşı uyardı. Bakanlık, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar edilmemesini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı
GİRİŞ 06.11.2023 18:09 GÜNCELLEME 06.11.2023 18:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, "evlilik kredisi" vaadiyle sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yaparak para topladığı belirtildi.

Bakanlığın ve yetkili diğer resmi kurumların internet sayfaları dışında, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar edilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, "Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadesi kullanıldı.

İKİ YIL ÖDEMESİ KREDİ

Evlenecek gençlere iki yıl geri ödemesiz kredi verilmesini içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi geçen hafta TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. Düzenlemeye göre yeni evleneceklere 48 ay vadeli kredi verilecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Malatyalı 5 ay önce Şikayet Et
    Peki bu sehtekarlere neden ağır ceza oylulanmiyor ben hiç anlamış değilım devletın burda katahatı çok büyük ışık tutüyor vebalı devletın buynundadır
    Cevapla
  • Birisi 5 ay önce Şikayet Et
    İlk evlilikte yaş sınırı olmamalı...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    reis sözü verdiği günden itibaren geçerli olması lazım
    Cevapla