Yediemin'den hacizli araç alacaklar dikkat

Yediemin otoparkında yıllardır bekleyen hacizli araçlar satışa çıkarılıyor ancak satın alacağınız bu araçlar değerinden daha fazla masraf çıkartabilir.

Yediemin'den hacizli araç alacaklar dikkat
Yediemin'den hacizli araç alacaklar dikkat
GİRİŞ 06.11.2023 17:35 GÜNCELLEME 06.11.2023 17:35
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesine ilişkin düzenleme başladı. Söz konusu malların taraflarca alınmaması durumunda bedeli karşılığında Makine ve Kimya Endüstrisi'ne, bunun da mümkün olmaması halinde bedelsiz olarak Türk Kızılayı'na devredilmesi uygulaması start aldı.

Bu kapsamda, haciz kararı kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen mallar kanuni istisnalar hariç öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek. Borçlunun malı teslim almaması durumunda ise rehin hakkı sahibine malı alması imkanı tanınacak.

Satışa çıkarılmadan önce araçlar ilk olarak sahiplerine almaları teklif edilecek. Sahibi tarafından alınmayan araç, e-ihale yoluyla satışa çıkarılacak.

DEĞERİNDEN DAHA FAZLA MASRAF ÇIKABİLİR

Haber7'ye konuşan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, e-ihale yoluyla araç alacak vatandaşlara araçların ne durumda olduğunu göremeyecekleri için ihale sırasında dikkatli olmalarını söyledi. Yedieminden alınan araçların ekspertize sokma gibi bir imkan olmayacağını hatırlatan Ertemel, aracın çıkaracağı masrafı alıcının satış sonrası öğrenebileceğini söyledi. Ertemel ayrıca hacizli araçların piyasa değerinin altında satılacağına dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. 

"İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINA FİYAT ETKİSİ OLMAZ"

Hacizli araçların satışa çıkarılacak olmasının 2. el araç piyasasında fiyat olarak bir düşüş beklemediklerini belirten Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği son düzenlemeleri ile otomotiv sektörünün olması gerektiği konuma geldiğini söyledi. Tüketicilerin araca erişimi noktasında hiçbir sıkıntı kalmadığına vurgu yapan Ertemel, hem ikinci elde hem de sıfır araçlarda fiyatların makul seviyelere geldiğini söyledi.  "Otomotiv sektöründe taşlar yerine oturdu" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 54
  • Adems 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ürünler zaten çoktan küflendi kullanılmaz hale geldi bunun için ayrıyetten devletin zaten böyle bir kanun çıkarması gerekiyordu çünkü ben de böyle bir mağduriyeti yaşadım bir senede satılmazsa ikinci senesinde alabilecek icraya veren yada 3. Şahıslara satılması daha mantıklı ekonomiye katkısı olmaz denilmiş ama bence çok faydası olur kimine göre ağlayanın malı kimine göre ise ticaret
    Cevapla
  • KÜRŞAT 5 ay önce Şikayet Et
    51 tane yorum okudum,yüzde 90'nı ne Müslümanlığa ne de Türklüğe sığdığını gördüm.Biz dürüstlük ilkelerimizi ne zaman ve niye kaybettik bu kadar maddiyetçı paracı nasıl olduk anlayabilmiş değilim.Söz birliği etmişçesine çoğunluk yediyemin araçlarını kötülüyor ,alıcıları vazgeçirmeye çalışıyor. Hiç mi doğruluk dürüstlük kalmadı bu toplumda ? Yok parçaları sökülmüşmüş ,yok boyası solmuşmuş
    Cevapla
  • Mümin 5 ay önce Şikayet Et
    Valla benim düşüncem yedi elinden satılan araçlara en az bir yıl satmama şartı konulmalı yoksa araçların büyük bölümünü galericiler toplayıp araç piyasasını yükseltmek için kullanırlar benim düşüncem
    Cevapla
  • Zekeriya TAPRAMAZ 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun.
    Cevapla
  • Emekli 5 ay önce Şikayet Et
    Bu araçlar hacizli araçlar değilmi araç sahibi arabasının haciz olacağını bildiği zaman o aracı bir daha kullanılmayacak şekilde en önemli parçalarına zarar verir. O araçlar kaç yıldır yağmurda, çamurda ve güneşte gece gündüz bekledi.
    Cevapla
  • MEHMET 5 ay önce Şikayet Et
    Yedieminden arac almak çok riskli. Aracı çalışTırma imkaniniz yok. MoTor ve şansızman gibi çok önemli ve masrafli olan kisim hakkinda bilgi sahibi olamiyorsunuz. Eksper raporu var ancak aku olmadigi icin arac calisTirilmamisTir vs deniliyor moTor hakkinda bilgi olmuyo. Arac cekiciyle ya da arac calisir durumda geldi dese bile yillarca bekleyen calismayan aracin moToru ne olur bilinmez!
    Cevapla
  • İso 5 ay önce Şikayet Et
    Siz merak etmeyin Galerici arkadaşlar oranın tozunu attırır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle