"Türkiye'nin notu yükselecek"

Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan ekonomist Üzeyir Doğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının gelecek yıl Türkiye'nin kredi notunu yükselteceğini belirtti. Doğan, kredi notunun yükselmesiyle risk primlerinin düşeceğine vurgu yaptı.

GİRİŞ 06.11.2023 13:18 GÜNCELLEME 06.11.2023 13:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya alınırken, devam eden jeopolitik risklere karşın Türkiye'nin CDS'i gerilemeyi sürdürüyor. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, 367,52 baz puana inerek 2 yılın en düşük seviyesini gördü. PhillipCapital Yurt İçi Piyasalar Grup Başkanı Üzeyir Doğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin risk primlerinin düşmeye devam edeceğini belirtti. 

"TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU ARTACAK"

Seçim sonrası ekonomi politikasında yapılan değişimin uluslararası kuruluşlar tarafından pozitif yorumlar aldığına dikkat çeken Doğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin notunu yükselteceğini belirtti. Türkiye'nin kredi notunun artmasıyla beraber risk primlerinin de düşeceğine işaret eden Doğan, CDS primlerinin önümüzdeki dönemde 200-250 puan aralığına ineceğini söyledi. Doğan, jeopolitik risklerin artmadığı takdirde Türkiye ekonomisi için olumlu gelişmeler yaşanacağını vurguladı. 

 

"BORSA 2024'TE 12 BİN PUANIN ÜZERİNE YÜKSELECEK"

Borsada yukarı yönlü ivmenin korunacağını ve zaman zaman yaşanacak düşüşlerin alım fırsatı olacağına işaret eden Doğan, 8 bin puanın kritik eşik seviyesi olacağını ve yıl bitmeden zirvelerin görüleceğini belirtti. Yıl sonunu borsanın 9 bin puanın üzerinde kapatmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 3-3,5 büyüyeceğini hatırlatarak, hem büyümenin olacağı enflasyonunda yüksek seyredeceği bir ortamda şirketlerin satış ve karlılıklarını artıracağını bu durumun da borsaya pozitif yansıyacağını belirtti. Yabancı yatırımcının da gelecek yıl borsaya geleceğine dikkat çeken Doğan, yabancı yatırımcıların pozitif söylemlerini eyleme dökeceğini ve borsada dolar bazında bir yükseliş yaşanacağını söyledi. Doğan, gelecek yıl borsada 12 bin puan ve üzerinin beklendiğini vurguladı. 

"NİSAN-MAYIS DÖNEMİ ALTINDA ALIM FIRSATI OLACAK"

Altında ONS tarafının İsrail'in Filistin'e saldırıları sonrası yükselişe geçtiğini hatırlatan Doğan, bölgeyi ilgilendiren en önemli emtialardan olan petrolde bile jeopolitik risklerin etkisinin sınırlı kaldığını belirtti. Altın fiyatlarında düzeltme yaşanacağına dikkat çeken Doğan, "Bir miktar altın fiyatlarında gerileme olacak" dedi. Altın fiyatlarındaki asıl yükselişin gelecek yıl Fed'in faiz indirimlerine başlamasıyla yaşanacağına işaret eden Doğan, 2024 Nisan ve Mayıs dönemlerinde altın fiyatlarındaki her geri çekilmenin alım fırsatı oluşturacağını vurguladı. 

 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 6
  • Hasan Yıldız 5 ay önce Şikayet Et
    TCMB politika faizinin aslında piyasa faizi olmadığını, bunun bankadan kredi çeken şirket ve vatandaş ile hiç bir ilgisinin olmadığını defalarca anlattık. TCMB politika faizini arttırmak TL'nin değerini düşürmek demektir. Şimdi bu karardan geri dönülmesi olumludur ancak insanların yaşam şartları çok kötüleşti.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Notu düşürünce hain dış güçler, yükseltirse aha biz ekonomiyi düzelttik. Eskiden siyasal islamcılar vardı şimdi islama bile riya içinde riyakar islamcılar türemiş. 1 TL 30 Dolar olmadı, 1 dolar 30 TL oldu. Yani adamların parası bizimkinin otuz katı daha nasıl anlatalım.
    Cevapla
  • gecin bunalri 5 ay önce Şikayet Et
    yemişim notu yahu. bizi notla esir mi alacaklar?
    Cevapla
  • Pirana61 5 ay önce Şikayet Et
    Dolar 28.45 ben buna bakarım altı boş söylemlere değil
    Cevapla
  • Emekli Memur 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu gidin kardeşim, sizde de ne adalet ne insaf ne merhamet kalmamış işiniz gücünüz yalanda dolanda olsa iktidarı desteklemek. Ölümde var bu işin ahiretide var. Menfaat, Çıkar, çıkar. Elbet karşınıza çıkar ahirette.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle