Çin hisselerinde keskin satış

Küresel fon yöneticileri ekim ayında Çin hisse senetlerinde keskin bir satış gerçekleştirdi

Çin hisselerinde keskin satış
Çin hisselerinde keskin satış
GİRİŞ 06.11.2023 10:34 GÜNCELLEME 06.11.2023 10:34

Morgan Stanley'in EPFR'nin verilerine dayandırdığı bir raporun göre, küresel fon yöneticileri ekim ayında Çin hisse senetlerinde keskin bir satış gerçekleştirdi.

Rapora göre, Çin ve Hong Kong hisse senetlerinde geçen ay aktif uzun vadeli fonlardan toplam 3,1 milyar dolar net çıkış yaşandı ve bu, art arda üçüncü ayda 3 milyar doları aşan net satış anlamına geliyor.

Gilbert Wong liderliğindeki Morgan Stanley analistleri, "Çıkışlar çoğunlukla Avrupa'da yerleşik fonların başı çektiği bölgesel fonların Çin'den yeniden dengelenmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Morgan Stanley'e göre, devam eden çıkışlar, yabancı uzun pozisyonlu yöneticilerin 2018'den bu yana Çin'de en düşük ağırlığa sahip olmalarıyla sonuçlandı.

Raporda, Avrupalı fonların 2020'nin sonlarından bu yana biriktirdikleri varlıkların yaklaşık yarısını elden çıkardığı ve Ekim ayında ABD'de yerleşik fonlardan çıkışların da hızlandığı belirtildi.

Yatırımcılar, özellikle imalat faaliyetlerinin Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daralmasının ardından, Çin'in ekonomik toparlanması konusunda temkinli olmaya devam ediyor.

MSCI Çin gösterge endeksi geçen ay %4,3 düşerken, CSI 300 %3,2 geriledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.