Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Aylık bazda düşüş başladı

Cevdet Yılmaz, "Yapısal reformlarla enflasyonu inşallah tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Aylık bazda sonuçlarını görmeye başladık. Geçtiğimiz ay yüzde 3’ün biraz üzerinde çıktı enflasyon, aylık bazda düşüş eğilimi başlamış durumda" dedi.

GİRİŞ 05.11.2023 15:21 GÜNCELLEME 06.11.2023 13:12
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Altındağ'da AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda enflasyona ilişkin önemli bir açıklamada yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"Enflasyon arzu etmediğimiz düzeylere geldi bunu sorun olarak görüyoruz. Birinci öncelikli meselelerden görüyoruz. Tüm adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Yapısal reformlarla enflasyonu inşallah tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Aylık bazda sonuçlarını görmeye başladık. Geçtiğimiz ay yüzde 3'ün biraz üzerinde çıktı enflasyon, aylık bazda düşüş eğilimi başlamış durumda. Yıllık bazda düşüş gelecek 2024'ün ortalarına doğru bunu göreceğiz. 2026 yılında tek haneli rakamlara geleceğiz.

GAZZE AÇIKLAMASI: BU AYIP ONLARA YETER

Orta Doğu'da oynan oyunlar elbet bozulacak. Gazze'de 30 gündür insanlık ve savaş suçu işleniyor. İnşallah bu zulüm bitecek. Ateşkes çağrısı yapamayan ülkeler var. Bu ayıp onlara yeter. Kızgınız üzgünüz öfkeliyiz. Türkiye dün olduğu gibi bugün de haklı Filistin'in yanındadır. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan kimse güvende değil."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • esnaf 6 ay önce Şikayet Et
    seçimde verilen sözleri unuttunuz
    Cevapla
  • DURSUN 6 ay önce Şikayet Et
    Demekki zamlar sana uğramamış sayın bakanım
    Cevapla
  • Vahim 6 ay önce Şikayet Et
    Ayın 31 de marketlere indirim yaptırılarak enflasyon düşmüş mü oluyor..
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    her hafta ne açıklaması yapıyorsunuz böyle, 40 kere düşüyor deyince düşecek sanıyorsan 1 milyon kere denemen lazım
    Cevapla
  • Geçmiş Olsun 6 ay önce Şikayet Et
    Bari bakan Şimşek le filan ağız birliği yapsanız. Siz düşecek, düştü diye ortada geziyorsunuz. Bakan Şimşek mayısdan sonra yükselecek. Sayın Reis'im sizden özür diliyorum. Ama bu adamlar orada olduğu sürece ne bizden bir şey olur. Ne de ekonomiden. Akdenizi sarmış sarmalamışlar. Biz hala Filistin boynumuzun borcu diyoruz.Boyle ce içeriden ekonomi ekibi ile , ABD dışarıdan sarmış bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle