"2024'te enflasyon kalıcı olarak düşecek"

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye ekonomisinin son bir yıllık performansını Haber7'ye değerlendirdi. Asmalı, enflasyonda kalıcı düşüşün 2024'ün Mayıs ayında enflasyonda kalıcı düşüşün başlayacağını ifade etti.

"2024'te enflasyon kalıcı olarak düşecek"
"2024'te enflasyon kalıcı olarak düşecek"
GİRİŞ 04.11.2023 15:53 GÜNCELLEME 04.11.2023 17:04
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisinin önce pandemi daha sonra ise 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Asmalı, seçim sonrası yeni ekonomi yönetimi ile birlikte daha sıkı bir para politikası izlendiğini bu durumun da ekonomide kalıcı çözümleri beraberinde getireceğini belirtti. 

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ BAŞLAYACAK"

Orta Vadeli Programı iş dünyası olarak desteklediklerini söyleyen Asmalı, en son açıklanan enflasyon verisinde OVP'nin kalıcı etkisinin olacağının görülmeye başlandığına dikkat çekti. Enflasyonun 2024'ün 2. çeyreğine kalmadan düşmeye başlayacağına işaret eden Asmalı, "Ekonomi yönetimi doğru yolda" dedi. Jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin CDS primlerinin düştüğüne dikkat çeken Asmalı, finansa erişimde KOBİ'lerin yaşadığı problemi de ekonomi yönetiminin en kısa sürede çözeceğine vurgu yaptı. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 21
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Cezalar caydırıcı değil,bu yüzden benim çok umudum yok, fahiş fiyat çekenlere çok ağır cezalar yazacaksınız ki...aksi taktirde Bim ' e birkaç milyon ceza yazılıyor,adam 5 ürüne zam yapıyor,aha ceza parası çıktı,olan yine millete oluyor
    Cevapla
  • rAkon 5 ay önce Şikayet Et
    elhamdülillah karnımız doyuyor. vatanımız var işimiz var maaşınız var. elhamdülillah. mevlam hakettiğimizin kat be kat fazlasını veriyor vesselam
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ben karamsar biri değilim .Bundan sonra kim iktidara gelirse gelsin hiç bir şey düzelmez.Gelecekten ümidim yok .Artık rüzgar nereye sürüklerse oraya gidiyoruz.Haystın akışına bıraktık kendimizi.
    Cevapla
  • Kayı boylu 5 ay önce Şikayet Et
    Bu konuda düşecek diyenlerin tamamı yalan söylüyor Halep oradaysa arşın burada yani pazarda,çarşıda,markette. Bunların gayesi çalışanlara,emeklilere verilecek enflasyon farkını aşağı çekmek... TAVSİYEM ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE.
    Cevapla
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    en başta serbest piyasanın kalkıp,herşeyde dvletin belirlediği standart bir fiat olması lazım,içme suyu almaya çıkıyorum mesala,4-5 dükkan dolaşıyorum,aynı marka su bi yerde 15 tl,başka dükkanda 20 tl,sonra lokantada bi mercimek çorbası içmeye kalk,bi lokanta 25 tl ,başka lokanta 40-50 tl,mercimek aynı mercimek,kase aynı kase.
    Cevapla
  • Zeki Amatersten 5 ay önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Komünistler Moskova'ya diye bağıranlar Komünizm istemeye başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle