'Enerji' kararı Resmi Gazete'de!

Kamu binalarında asgari enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a çıkarıldı.

'Enerji' kararı Resmi Gazete'de!
'Enerji' kararı Resmi Gazete'de!
GİRİŞ 04.11.2023 06:25 GÜNCELLEME 04.11.2023 06:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kamu binalarında enerji tasarrufu konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla yayımlanan genelgede, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'na göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu binaları için 2019/18 sayılı genelge ile belirlenen yüzde 15 enerji tasarrufu hedefinin, 2030 yılına kadar asgari yüzde 30 olacak şekilde güncellendiği belirtildi.

Genelgede, belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan "Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi"nin, Bakanlığın resmi internet adresinde yayımlanacağı ifade edildi.

Genelgede, söz konusu tasarruf hedefinin kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanması, uygulamaların takibi ve enerji tasarruf hesaplarının Cumhurbaşkanlığına raporlanmak üzere rehberde belirtilecek usule göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bildirimine devam edileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yüzü kaçtı ki 30 u inecek? Neye göre inecek? Yalandan tasarruf, Aydınlatma hesabı var, ısıtma hesabı var, her şeyin bir oluru var. Tasarruf deyince herkesin aklı gidiyor. Daha neyi tasarruf edeceksin, Mum mu yaksınlar? Yolları devlet yapsın da yol paralarını müteahhite ödemeyelim o daha çabuk tasarruf sağlar.
    Cevapla
  • Yigit 5 ay önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarında ışıklar sabah bir açılıyor akşama kadar ne oradaki çalışan kişiler müdahale ediyor ne de hizmet almak için gelen vatandaş müdahale ediyor .Aşırı israf var.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kışın kamu binalarında sıcaktan nefes alınmıyor bence 23 dereceye sabitlesinler.myle olunca otomatik zaten yüzde 30 tasarruf olur
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    israf dinimizde haramdır Aynen içkinin haram olduğu gibi biz Dinimizi insan gibi yaşasak hiçbir sıkıntımız kalmaz bütün Dertlerin çözümü dinle
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    torpilli eleman doldurun.kucuk hesap yapan daima yanilir
    Cevapla