Kamuda yeni dönem! Tasarruf kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, kamu binalarında asgari enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a çıkarıldı.

Kamuda yeni dönem! Tasarruf kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!
Kamuda yeni dönem! Tasarruf kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!
GİRİŞ 04.11.2023 04:06 GÜNCELLEME 04.11.2023 04:06
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika Tasarruf haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, kamu binalarında enerji tasarrufu konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KAMU BİNALARINDA ENERJİ TASARRUFU HEDEFİ YÜZDE 30'A ÇIKARILDI

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla yayımlanan genelgede, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'na göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu binaları için 2019/18 sayılı genelge ile belirlenen yüzde 15 enerji tasarrufu hedefinin, 2030 yılına kadar asgari yüzde 30 olacak şekilde güncellendiği belirtildi.

Genelgede, belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan "Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi"nin, Bakanlığın resmi internet adresinde yayımlanacağı ifade edildi.

Genelgede, söz konusu tasarruf hedefinin kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanması, uygulamaların takibi ve enerji tasarruf hesaplarının Cumhurbaşkanlığına raporlanmak üzere rehberde belirtilecek usule göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bildirimine devam edileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Musa 5 ay önce Şikayet Et
    İtibardan tasarruf olmazdı ya bi zamanlar. Bıktık artık her ay KDV ödemekten , geçici vergi ödemekten ve bürokrasinin hantal yapısının vatandaşın kendi rızkınından kesip verdiği vergilerin nasıl pervasızca yokolduğunu görmekten yoruldum artık. Emekli olup kurtulmak istiyorum .
    Cevapla
  • Yorumcu 5 ay önce Şikayet Et
    Hz Ömer gibi adaletli olur diye seçtik ama hiç alakası bile yok demekki sadece iktidara gelmek içinmiş bu bizden halkdanmış gibi görünmeler Hz Ömer vefat ettiğinde o civarda devleti en zengin devletmiş giydiği tek kıyafetine 17 ayrı yamalık varmış ahirette Nasıl bakacaksınız Hz Peygamberimizin Hz Ömer 'in yüzlerine ey devlet yönecileri
    Cevapla
  • Sherif 5 ay önce Şikayet Et
    devlet görevlilerin (milletvekili , valiler,belediye başkanları )yerli araç kulansınlar 10 miliyon TL'ye kulanmasınlar . Görevinin dışında araç kulanmasınlar.
    Cevapla
  • rgünel 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet tüm kurumlarındaki bşrkaçı hariç %50 personeli evine göndersin maaşını da ödesin daha karlı 60 yaş yukarısı yaş haddini evde beklesin . Arabası odacısı bilmem nesiyle hiç bir iş yapöadan müdürlük yapıyorlar . Al sana tasarruf . Yemek çıkmasın parasını versin israf oluyor . Havalar az soğuyor doğalgaz yakın diyorlar oysa kimse evinde yakmıyor . Kamu personelyim durum böyle
    Cevapla
  • bengübade 5 ay önce Şikayet Et
    kamuda görevden alınanlar görevdeki maaşlarını alıp hiç işe gitmeden maaş alıyor.50 yıldır süren düzen devam ediyor.Görev maaşı işgal ettiği süre ile sınırlı olmalı kadroyu. Ayrıca vekil emekliliği için ne az 15 yıl ve yaş emekli olup vekil olanlar tek maaş almalı.Mecliste çay 2 lira mahallede 14 lira var anlayın ahvali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle