ABD verisi altına tarihi rekor getirdi

ABD tarım dışı istihdam verisindeki artış beklentileri karşılamayınca altın tarafında güçlü seyir başladı. Gram altın tarihi yüksek seviye olan 1830 liraya kadar çıktı. Kapalıçarşı'da ise bu rakam 1860 liraya kadar tırmandı.

GİRİŞ 03.11.2023 17:38 GÜNCELLEME 03.11.2023 18:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Küresel enflasyon sorunuyla başa çıkmaya çalışan merkez bankaları bir süredir faiz artırımlarıyla durumu kurtarmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5,50 seviyesinde 22 yılın zirvesine taşısa da ekonomiye veriler düzelmenin henüz olmadığını gösteriyor.

ABD tarım dışı istihdam verisiyle birlikte piyasalarda hareketlilik görüldü. Altın tarafında hızlı yükseliş yaşandı ve tarihi rekor kırıldı.

ABD tarım dışı istihdam verisindeki artış beklentilerin gerisinde kalınca gram altın 1830.5 lira ile tarihi yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı'da gram altın 1860 liraya kadar tırmandı. Ons altında ise 2004 dolara çıkan yükselişler görüldü.

ABD VERİSİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

ABD'de Ekim ayında tarım dışı istihdam verisi 150 bin kişi arttı. Beklentiler 170 bin kişi artması yönündeydi. İşsizlik ise yüzde 3,9 olarak gerçekleşti ve beklentiler yüzde 3,9 olmasıydı. Altın fiyatlarındaki artışın sebebi ise beklenilen rakamların gerçekleşmemesi nedeniyle ABD ekonomisindeki kırılganlıkların daha fazla artabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Qwerty 8 ay önce Şikayet Et
    Yiyecek bir şey bulamayınca altınları yersiniz. Alın devam. Her 1m² toprağımızı ekin. Ne bulursanız. Bu ülke değil dünya buraya koşuyor. Biz de ihracat diye diye bu sene ne meyve yendi ne sebze. O yüzden akıllı olmak lazım. Böyle ekip olduğu sürece ac kalır herkes. Çok yazık çok.
    Cevapla
  • Hacıoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    Gün imanı kurtarma zamanı
    Cevapla
  • MİSAFİR 8 ay önce Şikayet Et
    altın döviz mal mülk peşinde koşmayı bırakın artık açıkca bir gerçek var görmüyor musunuz. Hiç bir mal bu durumdan bizleri kurtaramaz. Masum insanları öldüren bir yapının parasına değer vererek hem ülkemizde daha kötü bir duruma gidiyor.
    Cevapla