İlk defa gerçekleşecek: Türkiye 6. büyük ortak oldu!

Türkiye adına NATO İnovasyon Fonu'na 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayacak olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 23 ülke içerisinde fonun altıncı büyük ortağı oldu.

İlk defa gerçekleşecek: Türkiye 6. büyük ortak oldu!
İlk defa gerçekleşecek: Türkiye 6. büyük ortak oldu!
GİRİŞ 03.11.2023 11:29 GÜNCELLEME 03.11.2023 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye dahil toplam 23 NATO müttefikinin finansal taahhütleri sonucunda kurulan ve 11-12 Temmuz'da düzenlenen Vilnius Zirvesi'nde kamuoyuna duyurulan "NATO İnovasyon Fonu" yatırım faaliyetlerine başlıyor. 1 milyar euroluk fon, derin teknolojilere finansman sağlayacak.

NATO'nun bir milyar vatandaşının güvenliğini koruyacak ve teknolojilere finansman sağlayacak 1 milyar euro büyüklüğündeki "NATO İnovasyon Fonu", dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu ve aynı zamanda Avrupa'nın en büyük derin teknoloji fonu. Fon, müttefiklerin inovasyon ekosistemlerinin güçlendirilmesinde, derin teknolojiler alanındaki finansman ihtiyacının karşılanmasında ve geliştirilen teknolojilerin müttefiklerin kullanımına sunulmasında etkin rol oynayacak.

NATO İnovasyon Fonu, ittifakın güvenliğinde kritik öneme haiz yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik, otonom ve robotik sistemler, kuantum, biyoteknoloji, yeni malzemeler ve ileri imalat, enerji ve uzay alanlarında kritik teknolojileri geliştiren start-up'lara ve bu teknolojileri destekleyen girişim sermayesi fonlarına yatırım yapacak.

TÜRKİYE FONUN 6'NCI BÜYÜK ORTAĞI

Türkiye adına NATO İnovasyon Fonu'na 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayacak olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 23 ülke içerisinde fonun altıncı büyük ortağı oldu. Ayrıca fonun performansının ve yatırımlarının izlenmesinden sorumlu olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'deki yatırım fırsatlarının fona sunulmasına da katkıda bulunacak.

FONU YÖNETİCİ ORTAĞI ANDREA TRAVERSONE'DEN TÜRKİYE'YE ZİYARET

NATO İnovasyon Fonu Yönetici Ortağı Andrea Traversone, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek, derin teknolojiler alanındaki girişimler ve bu alana finansman sağlayan girişim sermayesi fonları sahipleri ile görüşmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde 24-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret çerçevesinde Türkiye'nin start-up ekosistemi tanıtılarak, derin teknoloji girişim sermayesi fonları ve start-up'lar ile toplantılar düzenlendi. 25 Haziran'da İstanbul'da Türkiye'nin en önemli teknoloji girişimciliği etkinliklerinden olan Webrazzi Zirvesi'nde NATO İnovasyon Fonu'na özel bir oturum da düzenlendi. Oturumda NATO İnovasyon Fonu Yönetici Ortağı Andrea Traversone ve Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Dorman tarafından fona ilişkin bilgiler verildi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, zirve çerçevesinde NATO İnovasyon Fonu yetkililerini kabulünde, "Ülkemiz son 20 yılda teknoloji girişimciliği alanında büyük bir ilerleme kaydetti. Derin teknoloji start-up'larımız, ittifakın güvenliği açısından kritik ürün ve teknolojileri geliştirebilecek yetkinlikte. NATO İnovasyon Fonu yetkililerini hem doğrudan start-up'larımıza hem de girişim sermayesi fonlarımız aracılığıyla Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne geldiyse basimiza bu natodan geldi hala bikmadinizmi bu abd itrailin kulubunden
    Cevapla