Maaş zammı için 4 aylık enflasyon farkı belli oldu: Son yüksek maaş zammı olacak

Ekim ay enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber 4 aylık enflasyon verisi belli oldu. Temmuz, Ağustos , Eylül ve Ekim ayları ile beraber enflasyon farkı yüzde 29,40 oldu.

GİRİŞ 03.11.2023 10:20 GÜNCELLEME 03.11.2023 11:05
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Ekonomist Muhammed Bayram "Enflasyon rakamları beklentinin altında gerçekleşti. Hem AA hem de Bloomberg’in anketinin altında geldi." dedi.

Enflasyon farkına göre yeni memur ve emekli maaşları belli oldu: İşte meslek meslek yeni aylık tablosuEnflasyon farkına göre yeni memur ve emekli maaşları belli oldu: İşte meslek meslek yeni aylık tablosu

İş dünyasından enflasyon çıkışı: Verdiğimiz maaşın anlamı kalmıyorİş dünyasından enflasyon çıkışı: Verdiğimiz maaşın anlamı kalmıyor

YÜZDE 29,40 ENFLASYON FARKI OLUŞTU

Maaş zamları nasıl olacak sorusuna cevap veren Bayram "Enflasyon yükünün sermaye mi vatandaşı m yıkılacak olması önemli. Bunun paylaşılması gerekiyor. Enflasyon yükün en çok hisseden vatandaş oluyor. Cumhurbaşkanı enflasyona ezdirmeyeceğiz masajını verdi. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları ile beraber enflasyon farkı yüzde 29,40’lık bir fark oluştu.

YÜZDE 9 DAHA FAZLA ALACAKLAR

Son iki aylık enflasyon verisinin eklenmesi ile beraber bu rakamın yüzde 35’e çıkması bekleniyor. Doğal gaz ve enerjideki artışlarla beraber Kasım ve Aralık aylarında enflasyonda artış olabilir ve bununla beraber daha da yukarı çıkabilir. Ancak memur ve memur emekliler daha fazla alacaklar. Toplu sözleşme farkı ve refah yapı var. Yüzde 9’luk bir fark bu.

"SON YÜKSEK MAAŞ ZAMLARI OLACAK"

Öncedeki dönemde emeklilere yapılmayan artışın yapılacağını düşünüyorum. Asgari ücrete en az yüzde 40 oranında zam bekliyoruz. Ocak 2024’te son yüksek maaş zamlarının yapılacağını düşünüyorum. Daha sonra dezenflasyon süreci başlayacak." dedi.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 108
  • Ferman 5 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon gerçekte dolar bazında 0/300 avuro bazinda 0/320 altın bazında 0/180 TL bazında ise 0/400 Avustralya,da 1 saatlik çalışmaya 1 kilo et alıyor Türkiye'de ise 8saatlik çalışmaya 1 kilo et alıyor enflasyon farkı budur anlata bildimmi
    Cevapla
  • CELİL SARPER 5 ay önce Şikayet Et
    Mali, parasal ve ekonomide; akıl ve bilim dışı, keyfi ve hesapsız, palyatif, hak ve adaletden yoksun , siyasi ikbal ve oy hesaplı, basiret ve ileri görüşden yoksun, anı kurtarmaya odaklı politik kararlar alınırken, biz emeklileri; güveni yok oldu. Refah ve zor günlerde; refahı birilerine, hak etmediği halde, hakkı olandan keserek hakkı olmayana verileceği şüphelerimiz devam ediyor.
    Cevapla
  • Paol 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin'de kardeşlerimiz öldürülüyor bizim konumuz para ne kadar zam alacağız eflasyon böyle oldu zam vermediler. Ulan insan olun insan .
    Cevapla
  • Yanardöner 5 ay önce Şikayet Et
    Git hocam madem düşünüyorsan neden kendini üzüyorsun yol paranı ben vereyim git. Neden duygu sömürüsü yapıyorsun sanki biz üzülmüyormuş uz gibi
    Cevapla
  • Kaf kef 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin de kardeşlerin ölüyor.Sen burada gazete okuyorsun.ilginç
    Cevapla
  • Islam 5 ay önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş. Zira biz Müslüman isek kardeşlerimiz zulüm altında iken bizimde bundan etkilenmemiz kesinlikle gerekiyor. Çünkü iki cihan saadeti sevgili Peygamberimiz Sav in müslümanlar kardeştir buyuruyor. Müslümanlar bir vucuda benzer nasılki organlardan biri etkilenince diğerleri de etkilenir buyuruyor. İçinde iman aşkı olmayan anlayamaz ve saçmalar durur.
    Cevapla
  • Mandrake 5 ay önce Şikayet Et
    Seni tutan yok git savaş
    Cevapla
  • Tfg 5 ay önce Şikayet Et
    Peki bu milletin ne yapmasını istiyorsun. Filistini bizmi savaşa soktuk ne yapsın bu millet.bedava nara atmanın anlamı yok.
    Cevapla
  • Asim 5 ay önce Şikayet Et
    Filistindenmi yazıyorsun yoksa masadamı
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    2021 deki emsali kadrolardaki çalışan ve emeklinin maaşını oranlayıp aradaki yüzdelik dilime göre (oda %70) ocak maaşları dengeye oturtulmalı ve maaşlar fabrika ayarlarına çekilmeli bir dahada ayarlarla oynanmamalı
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Eksik hesap memurun aldığı emeklinin almadığınoda hesaba ekle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle