Hamsinin fiyatı yüzde 60 düştü

Yaşanan bolluk sebebiyle hamsinin kilosu 100 liradan 40 liraya düştü. Balıkçılar, deniz sıcaklığının düşmesiyle farklı balık türlerinin de tezgahlarda yer almasını bekliyor

Hamsinin fiyatı yüzde 60 düştü
Hamsinin fiyatı yüzde 60 düştü
GİRİŞ 03.11.2023 09:33 GÜNCELLEME 03.11.2023 09:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

1 Eylül 2023 tarihinde denizlerde başlayan av sezonuyla balıkçıların ağlarına hamsi takılmaya devam ediyor. Balıkçıların ağları hamsi bolluğundan ötürü tezgahlardaki fiyatlarda düşüşe neden oluyor. Hamsinin ilk çıktığı zamanlarda kilosu 100 TL’de satışa çıkarken, şu anda yerli hamsinin fiyatı 40 TL’den alıcı buluyor. Balıklardaki fiyatlar vatandaşların yüzünü güldürse de balıkçılar tezgahlarında farklı tür balıklar olmasını istiyor. Deniz suyunun soğumaması nedeniyle balık türleri yüzeye çıkmıyor. Balıkçılar denizlerin soğumasını bekliyor.

'KÜRESEL ISINMA ETKİLEDİ'

12 senedir balıkçılıkla uğraşan Kadir Vural, denizlerin soğumasıyla balık tezgahlarının çeşitlilik anlamında artacağını ifade ederek “Balıkların azalmasını küresel ısınmaya bağlıyoruz. Kasım ayına girmiş bulunmaktayız ve balık çeşitleri çıkmadı. Hamsi, istavrit, mezgit bu çeşitlerden devam ediyoruz. Geçen seneye nazaran balık çeşitlerinin az olması, istavritin büyümemesi, hamsinin büyümemesi ve çinakopun olmaması bunları da küresel ısınmaya bağlıyorum. Denizlerin daha soğuduğu da yok. Hemen hemen 20 derece havalar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    Bende geçen hafta 100tl den aldım
    Cevapla
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Ufak hamsileri tutmayın. Yazık ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Balık yakalayanlardan vergi alsın devlet. Bu kadar pahalı olur mu balık
    Cevapla
  • Selman Ulu 6 ay önce Şikayet Et
    Yalan haber ya 90 dan aşağı hamsi yok
    Cevapla
  • Diriliş 6 ay önce Şikayet Et
    Bundan Hamsinin haberi varmı, burada 90 lira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle