Türkiye'de bir ilk: Demiryoluyla LPG taşınacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'ye demiryoluyla sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) taşıma faaliyeti yapmak üzere lisans verdi.

Türkiye'de bir ilk: Demiryoluyla LPG taşınacak
Türkiye'de bir ilk: Demiryoluyla LPG taşınacak
GİRİŞ 02.11.2023 13:28 GÜNCELLEME 02.11.2023 19:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ilk kez demir yoluyla LPG taşıma faaliyeti lisanslandırılırken, TCDD, EPDK'dan aldığı lisansla 60 bin 83 ton taşıma kapasiteli 966 vagonla LPG taşıma hizmeti verebilecek.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye otogaz tüketimi ve otogazlı araç ve istasyon sayısı bakımından dünyanın en büyük LPG pazarlarından biri konumunda bulunuyor.

Türkiye'de 45 ayrı lisans sahibi firma LPG piyasasında taşıma faaliyeti gösteriyor. Lisans sahiplerinin 39'u boru hattı, 5'i denizyolu taşımacılığı alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, TCDD de bu alanda ilk olmak ve demir yoluyla LPG taşıma faaliyeti yapmak üzere EPDK'ya lisans başvurusunda bulundu. EPDK gerekli inceleme ve değerlendirmelerin ardından TCDD'ye demiryoluyla LPG taşıma lisansı verdi. Böylece, Türkiye'de ilk kez demir yoluyla LPG taşıma faaliyeti lisanslandırılmış oldu.

TCDD, taşıma lisansı kapsamında 60 bin 83 ton taşıma kapasiteli 966 vagonla ülkenin dört bir yanına taşıma hizmeti verebilecek. Söz konusu adımın Türkiye ekonomisine ve LPG sektörüne büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Yawhehe 5 ay önce Şikayet Et
    İşte bunlar çok güzel çalışmalar, Rabb'im devamını nasip etsin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    LPG ucuzlar mı
    Cevapla
  • Tuzla 5 ay önce Şikayet Et
    Azeri petrolu socar izmir rafinerisine baglantisi demiryoluyla tasinmali biz su anda %10 komisyon takasi ile rus petrolunu aliyoruz azeriler 100 birim rusyaya pompaliyor ruslar 90 birim tankerle izmire getiriyor kanadadaki gibi demiryolu petrol tasimasinda kullanilabilir
    Cevapla
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir yatırım olur Tcdd için. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Elinize sağlık 5 ay önce Şikayet Et
    Gemilerin giremediği karalarda, uçak hızına yakın ve tırların maliyetinden çok çok daha düşük, ucuza, değerli mal taşımak, ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır. Zaten tren yolları da bunun için yapılır Bir de tüm limanlarımız iç bölgelerle tren yoluyla bağlanırsa ekonomimiz çok daha iyi bir duruma gelecektir mesela Trabzon ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle