THY, seferlerin yeniden başladığını açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, biletleme ve rezervasyon sorunları nedeniyle durdurulan uçuşların yeniden başladığını açıkladı.

THY, seferlerin yeniden başladığını açıkladı
THY, seferlerin yeniden başladığını açıkladı
GİRİŞ 01.11.2023 22:38 GÜNCELLEME 01.11.2023 23:43
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Son dakika Türk Hava Yolları haberleri: Türk Hava Yolları (THY), biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan network arızası nedeniyle durdurulan seferlerin yeniden başladığını açıkladı.

'SİSTEMLERİMİZDEKİ AKSALIK TESPİT EDİLMİŞ VE GİDERİLMİŞTİR'

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığını söyleyerek seferlerin kademeli olarak normal seyrine döndüğünü duyurdu. Üstün, "Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir. Yaşanan bu süreçten dolayı misafirlerimizden özür dileriz." ifadelerini kullandı.

'UÇUŞLAR GİDEREK NORMALE DÖNÜYOR'

Türk Hava Yolları Genel Müdür Bilal Ekşi, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer Yolcularımız; Sistemlerimizi peyderpey devreye alıyoruz. Uçuşlarımız giderek normale dönüyor. İnşallah birkaç saat içinde büyük oranda normale dönmeyi hedefliyoruz. Sabrınız anlayışınız için teşekkür ederiz. Sistem arızasının oluşturduğu mağduriyetten dolayı tüm yolcularımızdan özür dileriz." dedi.

SEFERLER İPTAL EDİLMİŞTİ

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan aksaklıkların ardından resmi X sosyal medya hesabından açıklama yaptığı açıklamayla 1 Kasım 19.00-22.00 saatleri arasındaki seferlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

Üstün açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu  aksaklık için özür dileriz.

Network altyapısı kaynaklı sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamaların giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir.

Yaşanan durum hakkında güncel bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Bilgi teknolojileri altyapısında yaşanan genel arızadan dolayı sistemlerimizde kesintiler yaşanmaktadır.

Bu nedenle İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) kalkışlı gerçekleşmesi planlanan 1 Kasım 19:00 - 22:00 (TSİ) arasındaki seferlerimiz iptal edilmiştir.  Anlayışınız için teşekkür ederiz.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, seferlerin iptal edildiğini duyurduğu açıklamasından sonra yeni bir açıklama daha yaptı. Üstün,

"Bilgi teknolojileri alt yapisinda meydana gelen sorunun hızla giderilmesi için farklı noktalardaki merkezlerimizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Bir dış müdahale konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz. Gelişmelerden sizleri 21.30’da yeniden bilgilendireceğiz. Seferlerimizle ilgili daha önce ilan ettiğimiz durum devam etmektedir.

Bu gecikmelerden dolayı tekrar özür dileriz.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Siber saldiri.mi var savotaj mi var sorun ne arastirilmali tüm sorunlar hemen cözülmeli
    Cevapla
  • Vatansever biri 5 ay önce Şikayet Et
    Memlekette nekadar hain türemiş.Vatanını sev.Düşene vurma.
    Cevapla
  • Hyr 5 ay önce Şikayet Et
    ben bir türk vatandaşı olarak buna razı değilim. oraya gidenler bir küçük menfaat için ise sürüne sürüne gelsinler. direk hiç bir bağlantıya izin vermeyin. gazze üzerinden mümkün.
    Cevapla
  • Ottoman Empire 52 5 ay önce Şikayet Et
    Devletin her tarafını ekşi'ler ekşioglu soy ismi olanlar kaplamış, yağma hasan böreği gibi mübarek
    Cevapla
  • Engin Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Çok basit bir yorum olmuş. Ayni soyadı taşıyan ama hiç bir akrabalık bağı olmayan binlerce kişi vardır
    Cevapla
  • Halk 5 ay önce Şikayet Et
    THY deyince, Ukrayna'da savaşın ortasında kalan öğrenci ve vatandaşlarımıza yüksek fiyattan bilet satan, yaz'ın izine gelen gurbetçilerimize fiyat arttıran yer olarak aklıma geliyor!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle