Bayraktar TB3, 4 saat süren 2. uçuş testini başarıyla tamamladı

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı.

GİRİŞ 01.11.2023 16:16 GÜNCELLEME 01.11.2023 18:02
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3'ün 4 saat süren 2. uçuş testini başarıyla tamamladığını kaydetti.

Bayraktar TB3 SİHA, geçen hafta gerçekleştirdiği başarılı ilk uçuşunun ardından, ikinci uçuş testini de başarıyla tamamlayarak 4 saatlik uçuş gerçekleştirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin X paylaşımında, "Bayraktar TB3, 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Adım adım Mavi Vatan'a..." ifadesini kullandı.

Bayraktar TB3 SİHA, ilk uçuşunu Cumhuriyet'in 100. yılında gerçekleştirmişti.

YERLİ MOTORLA UÇTU

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapacak olan Bayraktar TB3, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motorla havalandı. TB3'ün kullandığı ve 170 beygir güç üreten motor, deniz şartlarına uyumlu geliştirildi.

İLK KEZ TEKNOFEST'TE SERGİLENDİ

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST İstanbul’da ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir’de yapılan TEKNOFEST’lere de katıldı. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetiyle güç çarpanı olacak Bayraktar TB3, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

YÜZ BİNLERCE İNSAN TCG ANADOLU'DA ZİYARET ETTİ

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. Bu kapsamda yüz binlerce vatandaş Bayraktar TB3’ü güverte üzerinde görmek için Türkiye’nin en büyük savaş gemisini ziyaret etti.

ÇOK UZUN MESAFELERDEN KUMANDA EDİLEBİLECEK

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

GEMİDEN UÇUŞ TESTLERİ 2024'TE YAPILACAK

TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni’ne katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, geminin uçuş güvertesine konuşlandırılan Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    motoruda yerli tıpasıda yerli
    Cevapla
  • Kaya 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların( tb3,anka3,kaan ) faaliyete geçişini bizler göremeyiz,bizden sonraki nesil anca görür.Ülkemizde böyle işler çok çok yavaş gidiyor,kim ölür kim kalır.
    Cevapla
  • Gadzi 5 ay önce Şikayet Et
    Seni gibiler de olmazsa bu ülke güzel gelişir. Seyretmeye devam ezik adam
    Cevapla
  • Hasan Fehmi 6 ay önce Şikayet Et
    Bayağı özlemiştik bayraktar haberlerini, iyi ki varsınız haber 7 teşekkürler
    Cevapla
  • Haskizil 6 ay önce Şikayet Et
    Ağlamak istiyorum Allah ihtiyaç duyurmasin ama savunma halinde elimizde tb3 ve niceleri olsun yapılsın yapılması için desteklensin gurur duyuyorum SIZLERLE EMEGI GECEN HERKESE TESEKKURLER YOLUNUZ ACIK OLSUN
    Cevapla
  • Sulo 6 ay önce Şikayet Et
    Reis bu çalışmalar bir süre gizli mi yürüse , bu hainler gücümüzü bilmeden bi hata işlerlerse, kellelerini alalım.. bu vesile ile hemde filistinli kardeşlerimizin ahını da alırız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle