Bakan Özhaseki 'den beton fiyatları hakkında açıklama: Kabul edilemez!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beton fiyatları ve deprem konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki 'den beton fiyatları hakkında açıklama: Kabul edilemez!
Bakan Özhaseki 'den beton fiyatları hakkında açıklama: Kabul edilemez!
GİRİŞ 01.11.2023 12:21 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:22

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun inşasının hızla devam ettiğini belirterek "Şu anda yaklaşık 50 bin kadar konut ve köy evimizin inşaatını bitirmek üzereyiz. İnşallah Aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte biten konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Özhaseki, deprem bölgesinde beton maliyetindeki fahiş artışla mücadele ettiklerini vurgulayarak "Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, özetle şunları söyledi:

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ"

(Yeni kentsel dönüşüm yasası çalışmaları ne durumda?) Hazırladığımız yasa önerimiz şu anda komisyon aşamasında. Komisyondan geçtikten sonra Genel Kurul’a gelecek. İnşallah önümüzdeki günlerde Meclis’ten büyük bir destek alarak yasalaşacağını düşünüyorum.

Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız. Dönüşüm sürecini hızlandıracak ve kentsel dönüşüme yeni bir soluk katacak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu.

Çalışmalarımız sürüyor, yönetmeliklerini hazırlayıp yayınlayacağız. Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız eliyle de ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Bilim insanları 'Deprem öncesindeki hazırlık için yapılan 1 birim harcama, deprem sonrasında 7 misline çıkıyor' diyorlar. Biz ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.