Evlenecek gençlere sıfır faizli, 4 yıllık kredi

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Düzenleme kapsamında 4 yıllık kredi 2 yıl geri ödemesiz ve sıfır faizle verilecek. Kriterlerde yaş sınırı 18-27 yaş olacak.

GİRİŞ 01.11.2023 13:22 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:48
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni evlenecek gençlere kredi imkanı sağlayacak Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmaların sorulması üzerine Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek."

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin, 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini söyledi.

Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti. 

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

"Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." yanıtını verdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Mühendis 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede erkekler baba parası yoksa istese de erken evlenemez. Üniversiteden mezun en erken 22-23 yaşında olur. Sonra askerlik, kpss, para biriktirme derken 4 senede bunları yapmak imkansız. He birde bunları yaparken kız da bulacaksın ve evlenene kadar iletişimi de kesmeyeceksin :)
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Yaş sınırı da ne oluyor.Geçimini zor sağlayan ve parasızlıktan evlenemeyen 27 yaş üzeri bir dünya insan var.Bu kredi den faydalanacak da yaş sınırı olmamalı.
    Cevapla
  • Merve 6 ay önce Şikayet Et
    Evlilik kredisinden yalnızca erkeklermi yararlanabiliyor yoksa kadınlar içinde geçerli mi bilgisi olan varmı?
    Cevapla
  • Yavuz 6 ay önce Şikayet Et
    Ben 40 yaşındayım hiç evlenmedim neden parasızlıktan enflasyona yetişemiyoruz siz kalmış yaş sınırı koyuyorsunuz bu haksızlık yeni evlenen her çift faydalansın
    Cevapla
  • Mete 6 ay önce Şikayet Et
    6284 denilen aile ve Erkek düşmanı sinsi kanun yürürlükte iken evlenmek erkek için çok büyük risktir. Bu feminist kanun, melun istanbul sözleşmesinin uygulama kanunu olarak çıkartılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle