OYAK YATIRIM’ın özkaynakları 3,1 milyar TL’yi aştı!

2023’ün dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını KAP’a açıklayan OYAK YATIRIM Menkul Değerler A.Ş., ana ortaklığa düşen net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artarak 1.25 milyar TL’ye yükseldiğini duyurdu

OYAK YATIRIM’ın özkaynakları 3,1 milyar TL’yi aştı!
OYAK YATIRIM’ın özkaynakları 3,1 milyar TL’yi aştı!
GİRİŞ 01.11.2023 11:52 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:52

Büyüme ivmesini aralıksız sürdüren OYAK YATIRIM’ın başarısında; artan müşteri sayısı, ürün ve hizmet kanalı çeşitliliği ile iştiraklerinin önemli payı bulunuyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan OYAK YATIRIM Menkul Değerler A.Ş., 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde özkaynaklarının 3.1 milyar TL’yi aştığını bildirdi. Söz konusu dönemde, ana ortaklığa düşen net kârı 2022’nin aynı dönemine göre 3 kat artarak 1.25 milyar TL’ye yükselen OYAK YATIRIM’ın net komisyon gelirleri 2.4 kat artışla 966 milyon TL’ye, toplam gelirleri ise 3.2 kat artarak 2.3milyar TL’ye ulaştı.

Yakaladığı hızlı büyüme ivmesini bu yılın üçüncü çeyreğinde de sürdüren OYAK YATIRIM’ın başarısında artan müşteri sayısı, ürün ve hizmet kanalı çeşitliliği ile iştiraklerinin önemli payı bulunuyor.

İştirakleri OYAK GRUP SİGORTA’nın yılın üçüncü çeyreğinde yakaladığı başarılı finansal sonuçların yanı sıra geçen yılın aynı dönemine göre kârlılığını 5.2 kat artıran OYAK PORTFÖY, OYAK YATIRIM’ın üçüncü çeyrek sonuçlarına olumlu katkı sağladı. OYAK GRUP SİGORTA yerli ve uluslararası kurumsal/bireysel müşterilere tüm endüstriyel alanlarda ve özellikli risklerde küresel sigorta ve reasürans çözümleri sunarken; OYAK PORTFÖY fon yönetimi, portföy yönetimi ve kurumsal portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.

1982 yılında kurulan OYAK Yatırım, Türkiye’nin 11 iline yayılmış 13 şubesi ile bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararası müşterilerine; sermaye piyasası araçlarında aracılık, kurumsal finansman, finansal danışmanlık, yatırım danışmanlığı ve portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.