Vergisiz telefonda son dakika düzenlemesi: Doğrudan destek verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteli gençlere müjdesini verdiği 9,500 lira altı telefon ve bilgisayar satışları için beklenen uygulama bugün başladı. 5,500 TL’lik desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı sağlayacak.

GİRİŞ 01.11.2023 11:06 GÜNCELLEME 01.11.2023 14:27
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Haber7 /Fuat Öner

"Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle (bugün) uygulanmaya başladı.

Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5,500 TL olacak.

VERGİ İADESİ YERİNE DOĞRUDAN DESTEK

5,500 TL’lik desteğin öğrencilere nasıl verileceğine ilişkin bilgiye Haber7 ulaştı. Daha önce destek tutarının ürünü satın aldıktan sonra vergi iadesi şeklinde yapılaması bekleniyordu.

TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDA OLACAK

Ancak Haber7’nin cihaz desteğine ilişkin çalışmaları yürüten bakanlıklara ait kaynaklarından edindiği bilgiye göre, dün gece gerçekleşen son dakika değişikliği ile öğrencilerin bir defaya mahsus yararlanacağı vergisiz cihazlar için destek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak.

Bakanlık satın alınan vergisiz cihazlar için belirlenen 5,500 TL’lik tutar için doğrudan destek verecek.

Bakanlık yetkilileri ayrıca 5,500 TL’lik destekle ilgili usul ve esaslara ait detayların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 52
  • Hafizetekniker 5 ay önce Şikayet Et
    30 yaşının ustunde üniversite öğrencisi olmak suç mu neden yaş sinirlamasi getiriliyor ki Bu üniversiteyi okurken hiçbir haktan yararlanamamakta nedir
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    ''Yaptık oldu'' diyecekler seçimden önce. Bütün mevzu bu.
    Cevapla
  • ozumturk 6 ay önce Şikayet Et
    yorumlardan tek çıkan sonuç. her geçen gün cehalet artıyor bu ülkede.neredeyse şükürler olsun diyecekler.dünyanın neresinde bu kadar yüksek vergi var.onu bile eleştirmesini bilmeyecek cehalet hastalığına yakalanmışlarla dolmuş taşmış
    Cevapla
  • Hatayli 6 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki ülkelerin vergi sistemini bi incele istersen çok özendiğiniz Almanya ne kadar vergi aliyor bi bak istersen
    Cevapla
  • Kanuni2000 6 ay önce Şikayet Et
    Senin bu yorumundan çıkan sonuç ise nankör olduğun. Devletimiz yapmak zorunda olmamasına rağmen gençlere bir kıyak yapıyor, sen de eleştiriyorum, bu düpedüz nankörlüktür. Ayrıca cahil arıyorsan aynaya bak ne gördün aaa hem cahil hem nankör biri
    Cevapla
  • Oğuz 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet telefon yardımı mı yapar?
    Cevapla
  • meyyid 6 ay önce Şikayet Et
    niye bu kadar zorluk çıkartıyorlar ki.istediğim telefonu alayım onun vergisini direk düş öderken.ne bu böyle şirket kurar gibi prosedürle boğuyorlar vatandaşı.lanet olsun der çoğu kişi indirimden faydalanmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle