Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı

Kasım ayının gelmesiyle birlikte Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla yapılan ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.

GİRİŞ 01.11.2023 10:48 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:31
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Vergi ödemeleri için süreç başladı. Evi ve otomobili (otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici vs...) olan herkesin ödemesi gereken Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitleri bu ay sonuna kadar yatırılacak.

Emlak Vergisi ödemeleri ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı/banka kartı aracılığıyla yapılırken bizzat belediye veznesine giderek de ödeme yapılabiliyor.

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Hanzala 6 ay önce Şikayet Et
    Evet belediyeler kurumlar israf çok yapıyor bütün basknalar toog alsın Audi mersedesler satılsın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Tekirdag belediyesinin sekreterin bile özel araba özel şöförü var
    Cevapla
  • A.s 5 ay önce Şikayet Et
    65 yas otobüse binmesin diyorlar ALLAH sorsun ve cikarsin
    Cevapla
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    herseyimiz devletimize feda olsun ama devlet sadece kamuda kullanılan araçların yarısını azaltsa inanın bu vergiye bile gerek kalmaz.herkesin altında araba.devlrtin malı deniz yemeyen keriz mantığıyla hareket eden binlerce var maalesef
    Cevapla
  • Samsun 6 ay önce Şikayet Et
    Memur maaşları çok yüksek emekli bazılarını aylıkları çok yüksek bu bir iki ay deyil devletin bütçesi yetmez buna nasıl bir askeri ücretli az parayla geçiriyorsa memurda geçinebilir bazı emekli maaşı 30.40 bine kadar var yazık oluyor devletimize biz nasıl az parayla idare ediyoruz onlarda edebilir bu ayarsız maaşlar hepimize zarar hepimiz aynı marketten aliyoz çok maaş alan çokmu para v
    Cevapla
  • Yykk 6 ay önce Şikayet Et
    Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın insanlar yakınının dan başka bütün malını kaybetti devlet elinden gelenin bir fazlası için çalışıyor vatandaş olarak ne gerekiyorsa verecek sadece kazanca göre ayarlama yapisa hem daha fazla toplanır hemde sıkıntıda olanlar tasasina düşmezdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle