Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

Gazeteci ve Ekonomim köşe yazarı Osman Arolat hayatını kaybetti. 22 Ekim 2023 tarihinden bu yana tedavi gören Osman Arolat 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti
Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti
GİRİŞ 01.11.2023 09:30 GÜNCELLEME 01.11.2023 09:30

Ekonomim başyazarı, duayen gazeteci Osman Arolat yaşamını yitirdi. Vefat haberi;"Gazetemizin Başyazarı, Ağabeyimiz, duayen gazeteci büyüğümüz Osman Saffet Arolat yaşama veda etti. 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Osman Saffet Arolat, dün gece 04.30 civarında ağırlaştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arolat, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu." sözleriyle duyuruldu.

OSMAN AROLAT KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Osman Saffet Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı; broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak, sembol isimlerinden oldu. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı. Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmenliği yaptı. En son EKONOMİ gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.