Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira

Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.

Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
GİRİŞ 30.10.2023 21:12 GÜNCELLEME 30.10.2023 21:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Balık satıcıları, hafta sonu oluşan sıcak hava ve lodos rüzgarının hamsinin uzaklaşmasına neden olduğunu, bunun da avlanmayı olumsuz etkilediğini söyledi.

Balık satıcısı Eşref Balyemez, "Balık azaldı, 35 milde avlanan balıklar sıcak hava ve lodosun esmesiyle daha uzak bölgelere gitti. Nereye gittiğini balıkçılar henüz bilemiyor, dün akşam bulamadılar. Kayıklarda hamsi az olduğu için fiyatlar yeniden yükseldi" dedi.

Tezgahlarda yer alan diğer balıklardan mezgit 70 TL, palamut 200 TL, zargana 150 TL, barbun 200 TL, tirsi ise 40 TL'den satışa sunuldu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • DURSUN 6 ay önce Şikayet Et
    Antalya da kilosu 100 tl aşağı görmedim ben
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hamsi olmayınca mecburiyetten diğer balıkları daha çok tutuyorlar onlar makul fiyata gelir bence.
    Cevapla
  • davut 6 ay önce Şikayet Et
    Neye rağbet ona fahiş fiyat...geçin o ayakları.Vatandaşımız da bunlara pirim vermesin artık .baktın fiyat abartılı almayacaksın kaç gün bekletecek elinde.aylardır hamsi yemiyoruz çıkar çıkmaz da uçuk fiyatla almanın da manası yok
    Cevapla
  • hıdır diker 6 ay önce Şikayet Et
    yav ben 6. 7 senedir yemiyom. hiç de bişi olmuyor. şimdi 60 tl satınca çokmu zengin oluyorsunuz . yada tüm dertleriniz şifamı buluyor yada hiç kimseye muhtaç olmayacakmısınız. yada ölünce sorgusuz sualsiz cennetemi gideceksiniz. bence sizin gibi fırsatcılar ölmeden önce çok acılar çekeceksiniz ( aynı şimdi hastanede yatanların yüzde doksanı sizin gibiler) ölüncede cehennemde neler olaca
    Cevapla
  • mefa 6 ay önce Şikayet Et
    konyada 100 tl idi bugün
    Cevapla