Bankalar karını artırıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre bankacılık sektörü yılın ilk 9 ayında net dönem karını yüzde 54 artırdı.

GİRİŞ 30.10.2023 15:30 GÜNCELLEME 30.10.2023 15:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün net dönem karı yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54 artışla 439,7 milyar TL olarak kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde sektörün karı 286,4 milyar TL'ydi. 

Yılın ilk 9 ayında tüketici fiyatlarında ise yüzde 49,86'lık artış görülmüştü. Böylelikle sektörün kar artışı sınırlı da olsa enflasyonu aştı.

Toplam kredilerde de artış enflasyonun üzerinde gerçekleşti. BDDK verilerine göre aynı dönemde toplam krediler yüzde 56,7 artışla 10,7 trilyon TL oldu.

Yılın ilk 9 ayında sektörün toplam aktifleri 21,1 trilyon TL'ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde toplam aktifler 13,1 trilyon TL düzeyindeydi. 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 8
  • Ramazan gecili 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim tabii kazanırlar faizler tavan kredi kartı faizleri uçtu her işleme bankalar neredeyse para alacak amenna personel giderleri bina kiraları vs var ama elde edilen karlara bakin yüzde kazansalarda millette kullandığı paraya bu kadar yüksek faiz ödemede mutlu yasada bir sile kazanacagina milyonlar kazansa nolur?Söyleyin bana nolur bu hayatın bir sonu var bilin bunu
    Cevapla
  • Turan 5 ay önce Şikayet Et
    Siğaranın kazancı % 4,5 kazanç vergisi %0,75 net kazanç %3,75 banka komisyonu % 3,5 esnafa kalan %0,25 bir adet pos kağıdı 5 tl yazarkasa pos aylık aidat ödemesi 170 tl esnafa %0 kalıyor bankaya %3,5 kalıyor
    Cevapla
  • başgan 5 ay önce Şikayet Et
    kimden sebep. bizim kanımızı emip doymayan bankalar tabiki artıracak. çalışanına da üç kuruş zam vermezler...
    Cevapla
  • VMem 5 ay önce Şikayet Et
    Artık daha önce bir şekilde frenleniyordu. şimdi her şeyi para gözüyle bakıp işlem yapıyorlar. Daha önemlisi milleti yolma işinde kamu bankaları başı çekiyor. En basiti z kamu bankası kredi kartı aidatını yansıttı mı iptal etmiyor. Yok efendim sistem buna müsait değil gerekli yere yazıyorsun z bankasına yönlendiriyor. Yani anlaşılacağı üzere hatayı sen yaptın sen kendini denetle deniyo
    Cevapla
  • Bekir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah nasıl olur bunlar hiç para kazanmazlardı kan emici vampir bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle