İstanbul-Ankara arası yeni yol geliyor! İlk kez açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası yeni otoyol yapılacağının müjdesini verdi. Bakan Uraloğlu yeni projeye ilişkin detayları ilk kez açıkladı.

İstanbul-Ankara arası yeni yol geliyor! İlk kez açıklandı
İstanbul-Ankara arası yeni yol geliyor! İlk kez açıklandı
GİRİŞ 30.10.2023 17:30 GÜNCELLEME 30.10.2023 17:30
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber’de yeni ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu’nun konuşması şu şekilde:

“Ülkemizin en büyük mega kenti olan Ankara ve İstanbul arasında da yüksek hızlı tren projemiz var. 350 km hızla seyahat edeceğimiz projemiz var. Sadece ulaştırma projesi değil bu. Teknoloji geliştirme ile ilgili de bir proje. 

350 km ve 4 istasyon olacak. Ankara, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul, yaklaşık 80 dakika bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı sağlamış olacağız. 20-25 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. 

ANKARA İSTANBUL ARASI YENİ OTOBAN 

Bu da yetmeyecek yeni otoyol projesi arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ankara’dan başlayıp Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak. Sadece iki il arasındaki ulaşımı değil orta koridorda bulunan Türkiye’nin elini güçlendirmiş olacağız. 

Şu anda Ankara ile İstanbul arasında bölünmüş yolumuz var. Halen hizmet ediyor. Ayrıca bir otoyolumuz var Bolu Dağı’ndan geçen o hizmet ediyor. Yaklaşık 1 ay gibi bir süredir Bolu Dağı’nda geçen sene olan olaydan dolayı Ankara istikametini kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız. 

2002’de 8 milyon olan araç sahipliğimiz bu yıl 28 milyonlara geldi. Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz dolmak üzere. Biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını gerçekleştirdik mi alternatif bir kapasite ile inşallah hizmete sunmuş olacağız.” 

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 150
  • tr2024 6 ay önce Şikayet Et
    Malatya yerle bir sshipsiz 1 yildir nerdeyse
    Cevapla
  • Demir 6 ay önce Şikayet Et
    Yaparlar onunda satarlar
    Cevapla
  • Serdal 6 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'da o kadar çok yıkılacak bina var ve yıkılacak binaların bir bölümüne bina yapılmayacak, yapılacak olanlarda az katlı olacak. Dolayısıyla burada nüfus haliyle azalacak. Zaten İstanbul'un bu kadar kalabalık olması başlı başına bir hata. Farklı illere yatırım yapıp nüfusu buralara kaydırmak daha mantıklı olmaz mı?
    Cevapla
  • Adnan 12 6 ay önce Şikayet Et
    İstanbula bundan sonra bir çivi çakılmasın ne olursunuz nufus 30 milyona dayandı akşamları evimize gittigimizde evimizin önüne arabamızı park edemiyoruz ey siyasetciler srtık yeter fabrikaları anadoluya taşiyınız nefes alamıyoruz
    Cevapla
  • SOLİN 6 ay önce Şikayet Et
    Olay sadece İstanbul ankara ile bitmiyor Ankara Kırıkkale Kırşehir kayseri k. Maraş yolu ve kayseri malatya elazıg diyarbakır mardin otobanı yapılmalı kuzeyde Karadeniz otobanı ve erzurum baglantısı olmalı 4 aktif şerit 1 emniyet şeridi şeklinde YAP İŞLET DEĞİL DEVLET ELİ İLE ANA DOLU OTOBANIN DEVAMI OLMALI....
    Cevapla
  • Uymasyon 6 ay önce Şikayet Et
    Abim atomu parcalamissin be
    Cevapla
  • mim cim 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet eliyle yapmaya kalkınca elli yıl önce Demirel E5'i İstanbul'dan Hereke'ye kadar yapabilirsiniz. Yine en doğru yol yap işlet devret modeli.
    Cevapla
  • Leman 6 ay önce Şikayet Et
    Karşıdan karşıya geçemeyip yollarda ezilen hayvanları vs düşünerek yapılsın bundan sonra yollar. Kazayı yaapan suçluysa kazaya sebep olacaak yolu ihmalli hatalı noksanlı yapanlarda sorumlu suçludur bana göre. Koyun karşıdaki çayırda otlıcak geçiş yok. Köylü karşıda tarlasını ekecek kilometrelerce yol gidecekki varsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle