Rusya'dan yeni Türkiye kararı! 25 ülke arasına girdi

Rusya Başbakanı Mişustin, Rusya'nın aralarında Türkiye, Çin ve Hindistan'ın da olduğu 25 'dost' ülkenin şirket ve vatandaşlarına yatırım için basitleştirilmiş bir prosedür oluşturacaklarını söyledi.

GİRİŞ 30.10.2023 16:05 GÜNCELLEME 30.10.2023 16:05
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, ülkede yatırım yapabilmeleri için 25 'dost' ülkenin vatandaşları ve şirketlerine kolaylaştırılmış bir prosedür hazırlayacaklarını duyurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre, Başbakan Mişustin, 25 ülkeden kişi ve firmaların basitleştirilmiş bir prosedürle Rusya'da banka hesabı açabileceğini ve para yatırabileceğini söyledi. Mişustin, "Yabancı işletmeler ve işletmeciler için kolay şartlar yaratmak, devlet başkanımızın koyduğu ulusal hedeflerin yerine getirilmesinin bir parçası olarak hükümetin mali egemenlik sağlama çabalarının önemli bir parçasını teşkil ediyor" dedi.

Rusya Başbakanı, bu prosedürden aralarında Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Türkiye, Kazakistan ve Belarus'un da olduğu 25 'dost' ülkenin vatandaş ve şirketlerinin yararlanabileceğini bildirdi.

Rusya, 24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna savaşı sonrasında kendisine yaptırım uygulayan ülkeleri "dost olmayan ülkeler" olarak olarak tanımlamıştı.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Neden Vize serbestligi isteniyor ? anliyamiyorum ben.Ne ISiniz var sizin orda ?
    Cevapla
  • Orhan01 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim yöneticilerimiz halen neden avrupa birligine vizesiz girneye calisiyor asil onu sorgulamak lazim.Haçlilar diyoruz kafirler diyoruz zalimler diyoruz ama nedense onlarin grubuna girmeye can atiyoruz.Trajik bir vakia.
    Cevapla
  • Misafir Ankara 6 ay önce Şikayet Et
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kardeşim,bizde 50 senedir savaş halindeyiz ve uzun süre bizden olmayanlarla yönetildik ayrıca onlar gibi gaz kaynaklarımızda yok yada o kadar yok,onlar kaç yıldır satıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    OKUR. senin ülken 50 yıldır savaşıyor.
    Cevapla
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Ovaköy - Basra Faw Limanı arası Kalkınma Yolu Projesine , Rusya'yı da dahil etmeliyiz . Kafkasya - Trans Sibirya yoluna entegrasyon yapabiliriz . Böylece Rusya'da Hint Okyanusu ve Doğu Afrika ticaretine açılır . Lojistik hacmimiz artar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle