Dar ve orta gelirlilere yönelik 375 bin sosyal konut yapılacak

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik 375 bin sosyal konut üretimi yapılacak. Marmara bölgesi başta olmak üzere riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalar hızlandırılacak.

GİRİŞ 30.10.2023 15:03 GÜNCELLEME 30.10.2023 15:17
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bugün TBMM’de sunumunu yaptığı 12. Kalkınma Planı’na göre, şehirleşmede yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi için kentsel hizmetlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı artırılacak. Özellikle afete dirençli şehirleşmenin sağlanmasına yönelik mekansal analiz altyapısı güçlendirilecek.

Kentleşme, nüfus artışı, yenileme ve afetten kaynaklanan konut ihtiyacının arz talep dengesi gözetilerek karşılanması temel bir politika olarak benimsenecek. Plan döneminde dar ve orta gelirlilere yönelik 375 bin sosyal konut üretimi hedefleniyor.

Marmara bölgesi başta olmak üzere riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmaların hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlanacak.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Bülent Erkul 6 ay önce Şikayet Et
    Gaziantep te bize çıkan evleri devlet bize 1milyon 300 bin tl ye veriyor bizden önce kat kura sında çıkan arkadaşlar 700 bin biz 1300 veriyorlar bunlara 370 bin den daire verecek ler
    Cevapla
  • Ertan akan 6 ay önce Şikayet Et
    250000 sosyal konutlar dan bir haber yok daha.
    Cevapla
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Yabancılara konut satışı durdurulmadığı sürece bir cacık olmaz
    Cevapla
  • Cccccc 6 ay önce Şikayet Et
    Gerçek dar gelirliye kura çıkarsanız. Dar gelirli falan kalmiycakti simdye
    Cevapla
  • Allah'ın bir kulu 6 ay önce Şikayet Et
    İzmir Karabağlar Sevgi mahallesindeki çoğu evler 45- 50 yıllık artık burayada kentsel dönüşüm gelsin deprem olsun yıkılsın ondan sonramı ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle