Google'ın dolar hatası pahalıya patladı: Panikle sattılar yüzde 4 değer kaybetti

Google'da dün akşam saatlerinde (29 Ekim) yaşanan dolar hatası pahalıya patladı. Doların Google'da 24,05 TL olduğunu gören bazı kripto yatırımcıların panik satışı yaptığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 30.10.2023 12:32 GÜNCELLEME 30.10.2023 12:39
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmasının ardından gözler Dolar/TL kuruna çevrilmişti. Son 3 gündür 28.10 TL dolaylarında işlem gören dolar dün akşam yaşanan bir hata nedeniyle Google arama motorunda 4 TL birden düşerek 24 TL olarak göründü.

Grafik eşliğinde 24,05'e düştüğü gösterilse de söz konusu saatlerde piyasa işlemlere kapalı, yani bir fiyatlama mümkün değil. Sistemsel bir hata olduğu düşünülen veri, yatırımcılarda kısa süreli bir paniğe neden oldu.

Sabah saatlerinde yapılan aramalarda hatanın düzeltildiği görüldü. Pazartesi sabahı dolar 28,26 TL'den işlem görürken, Euro/TL ise 29,92 TL’de yer alıyor.

Bir süre sonra düzeltilen hatayla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

KRİPTO YATIRIMCILARI SATIŞA GEÇTİ

Google sistemsel bir hata ile doları 24 göstermesinin ardından bazı kripto para yatırımcıları Tether/TL tarafında satışa geçti ve yüzde 4'lük düşüşe neden oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 54
  • Vatandaş. 5 ay önce Şikayet Et
    iyi olmuş satın ne olacak . Memlekette sadece doları iş adamları ve şirketler kullansın. diğerlerinin dolarla ne işi var suni dolar artışı oluyor..
    Cevapla
  • Suluovalı 5 ay önce Şikayet Et
    Ne iyi olmuş. Karalar ışıldamış
    Cevapla
  • Misafir 34 6 ay önce Şikayet Et
    Dolarda longları patlatılar
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Yalancilar kandirmayi denediler.
    Cevapla
  • Tadilat 6 ay önce Şikayet Et
    Gerçek değeri 21 TL bunu ABD ekonomisti bile söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle