Su ararken buldular: Tekirdağ doğal gaz heyecanı (Poşete doldurup test ettiler)

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde bulunan Gaziköy Mahallesi'nde sondaj çalışmaları sırasında gaz çıktı. Bölgeye giden mahalle muhtarı Altıntaş, kuyudan çıkan gazı poşete doldurarak test yaptı.

GİRİŞ 30.10.2023 11:17 GÜNCELLEME 30.10.2023 11:20
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Olay, ilçeye bağlı Gaziköy Mahallesi'nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde meydana geldi. Gaziköy’de 5 gün önce meyve ağaçlarını sulamak için yapılan sondaj çalışmasında bir patlama meydana yaşandı.

Alanda su aramak için yapılan sondaj çalışmalarında 136 metreye ulaşılınca bir anda basınçlı gaz çıkışı yaşandı. 5 günden bu yana da basınç düşmeden gaz çıkışı devam ediyor. Ganos fay hattı üzerinde meydana gelen bu olay mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Çevrede boğazları kurutan, yoğun petrol ve gaz kokusu mevcut iken gaz çıkışının olduğu yere pet şişe atılınca dışarıya fırlatıyor.

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, köy sakinleri ile çıkan havanın ne olduğunu test etmek için çıkan basınçlı havayı çöp poşetine doldurdu. Çöp poşetinden bir delik açılması üzerine yakılan çakmakla çıkan gaz bir anda alev aldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Bunun üzerine durumu yetkililere bildiren Muhtar Altıntaş, "Bir amcamız meyveye su almak için sondaj vurdurmuş. Sondaj vurduğu gün makine 130'a indiğinde başlık değiştirirken makine bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. 5 günden itibaren çıkan gaz basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz. Gazda yoğun bir petrol kokusu var. Hatta orada çiftçilik yapan, hasat yapan vatandaşlarımız boğaz kuruluğu yaşamış" dedi.

 
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 117
  • Cenk Uygur 1 ay önce Şikayet Et
    07.03.2024 Tarihinde Saat 21.00 Sıralarında bölgeden geçerken gece vakti çok büyük bir yangın gördük. Orman Yangını zannettik. Güzelköy 'e uğrayıp durumu köylülere bildirdik. Köylüler burada doğalgaz çıktığını , aylardır bu yangının devam ettiğini bildirdiler. Şaka gibi. Yerden doğalgaz çıkıyor ve kendiliğinden yanıyor yada havaya uçuyor. Hiçbir müdahale yok. Hiçbir önlem alınmıyor.
    Cevapla
  • Şevket Kalkan 5 ay önce Şikayet Et
    Gaziköy ve Hoşköy'de sürekli yer altından gaz çıkıyor. Daha önce orada bir gazhane olduğunu söyleniyor. TPAO ortaklığı birçok yerde doğalgaz bulmak için kuyu açtı. Hatta Hoşköy'de bizim yazlığın önüne de kuyu açıldı, sonucunu bilmiyorum.
    Cevapla
  • Heykel yapalım 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet bu işe bakmaz 90 lı yıllarda mesut yılmaz Trakya'da çıkan gazı ve yer altı zenginliğini amerikan firmalarına 50 yıllığına kıralamıştır. T... Bas... Firmasına aittir o gaz.
    Cevapla
  • Zaza 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet nerdesin
    Cevapla
  • İsabetli 5 ay önce Şikayet Et
    Beş gündür gaz yoğun şekilde doğaya uçuyor bir tane yetkili yoook. Kafa yedirecek hadise buyurun. Neredesiniz beyler.....bi zahmet.
    Cevapla
  • Cenk Uygur 1 ay önce Şikayet Et
    Siz 4 ay önce 5 gündür gaz doğaya uçuyor demişsiniz. Biz dün 7.03.2024 günü hala gazın boş yere yandığını gördük. Yani milyonlarca metreküp gaz 4 aydır havaya uçuyor , yanıp yok oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle