Türkiye'nin sattığı Taarruz helikopteri ATAK ilk kez görüntülendi

TUSAŞ tarafından Nijerya için üretilen T129 ATAK Taarruz Helikopteri görüntülendi. Nijerya ATAK helikopteri için ilk etapta 6 adetlik bir siparişte bulunmuştu.

GİRİŞ 30.10.2023 15:34 GÜNCELLEME 30.10.2023 16:03
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Nijerya Savunma Bakanı Mohammed Badaru Abubakar liderliğindeki heyet, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti. Heyet; HÜRJET, ANKA, AKSUNGUR ve GÖKBEY gibi TUSAŞ tarafından üretilen hava araçlarını inceledi.

Nijerya heyetinin ziyareti sırasında, TUSAŞ tarafından Nijerya Hava Kuvvetleri için üretilen ilk T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri de görüntülendi. Türkiye’nin ilk yerli taarruz helikopteri olan T129 ATAK’ın seri üretim ve teslimat faaliyetleri devam ediyor.

Şu ana kadar 100 adede yakın T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri üreten TUSAŞ, bunları; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Filipin Hava Kuvvetleri’ne teslim etti.

ATAK’ın ilk yurtdışı teslimatları, geçtiğimiz yıl Filipinler’e gerçekleştirilmişti. Filipinler’in 6 adet T129 ATAK sipariş etmesinin ardından Nijerya tarafından da 6 adet T129 ATAK sipariş edilmişti. Yakın gelecekte hem Filipinler’in hem de Nijerya’nın ilave T129 ATAK helikopteri sipariş etmeleri bekleniyor. ATAK helikopteri, sınıfının en iyi taarruz helikopteri olarak dünyada kabul görmüş durumda.

Nijerya için üretilen ilk T129 ATAK helikopterinin ise 2023 yılı sonunda veyahut 2024 yılı başında, Nijerya’ya sevk edileceği tahmin ediliyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 54
  • guler 5 ay önce Şikayet Et
    rahmetli turgut özalı rahmetle anmadan geçmemek lazım ülke için nasıl çabaladığını tarih hatırlarsın gençlerimize ruhu şad olsun
    Cevapla
  • Misafır muş 5 ay önce Şikayet Et
    Nede olsa davamızda samimiyiz maşallah Allah daim etsin şükür başardık ve mazluma Umut’uz Allah’a hamd olsun
    Cevapla
  • Misafir Ankara 5 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı halkı diyen ağzına eline sağlık kardeşim varolasın RABBİM CC yolundan ayırmasın nesillerinle beraber kıyamete değin.......
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Eyvah Fransa delirmiştir, içimizdeki hainler dönmeler ve Amerika kudurmuştur bu duruma.
    Cevapla
  • Reis 5 ay önce Şikayet Et
    Ula anerika ukrayna olmazsa i helikopter ucmaz
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yüzyılın ayak sesleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle