Ünlü ekonomistten TL açıklaması: Doların gerçek değeri 21 TL

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'dan Türk Lirası için dikkat çeken bir açıklama geldi: Brooks, Dolar/TL gerçek değerinin 21 TL olduğunu söyledi.

GİRİŞ 30.10.2023 10:18 GÜNCELLEME 30.10.2023 10:36
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

TL üzerindeki 'adil değer (fair value)' çalışmalarıyla tanınan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabı üzerinden Dolar/TL ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"DOLAR 21 TL OLMALI"

Brooks, paylaşımında "Türk Lirası için gerçeğe uygun değerimiz Dolar/TRY 21,00'dır. Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor ve eğer Liranın serbestçe dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanacağına dair çok az şüphe var. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecek. Türkiye'de derin bir değer var..." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Devletin istemesi gerek devlet istemiyor
    Cevapla
  • 3455 6 ay önce Şikayet Et
    Niyet ortada doları düşürüp ihracatı ve fabrikaları bitirme planı böylece üretim durmuş olacak
    Cevapla
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Hagi okulu okumuş inanın diploması şüpheli. Şu anda serbest piyasada dolar 30 tl inin özerinde, parası olsn Hersek dolar topliyor,
    Cevapla
  • Dolar yorum 6 ay önce Şikayet Et
    Dolar 10 lira olsun fabrıkalar üretimi durdursun ihracat yapamaz hale gelsin sen 2 masşınla jeep al ne güzel değilmi arkafaşlar doların n gerçsk değeri 40 dır
    Cevapla
  • deli dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    doları chpkk işbankı yükseltiyor alçak hainler. Devletimiz acilen bu hainlerin hesaplarını hareketlerini incelesin . bank of amerika ve ingiliz bankaları ile Türkiye ye operasyon çeken chpkk iş banktır.
    Cevapla
  • Osman ÖREN 6 ay önce Şikayet Et
    Yav sen burda TC devletini küçük düşürmeyemi calisiyon PKK CHP Türkiye Cumhuriyeti den buyukmu yani bunlar doları yükseltiyor ama devlet birşey yapamıyor yav git isine bak
    Cevapla
  • deli dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    doları chpkk işbankı yükseltiyor alçak hainler. Devletimiz acilen bu hainlerin hesaplarını hareketlerini incelesin . bank of amerika ve ingiliz bankaları ile Türkiye ye operasyon çeken chpkk iş banktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle