Elektrikli araçlarda parça ithalatında düzenleme

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında söz konusu araçlar için kullanılan redresörlere yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörlere yönelik adet başına 1000 dolar oldu.

Elektrikli araçlarda parça ithalatında düzenleme
Elektrikli araçlarda parça ithalatında düzenleme
GİRİŞ 28.10.2023 12:56 GÜNCELLEME 28.10.2023 14:08

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, elektrikli araçlarda kullanılan redresöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 1000 dolar oldu.

Söz konusu birim gümrük kıymetinin altındaki eşyalar ancak İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilecek.

Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Ticaret Bakanlığı internet sayfasında (www.ticaret.gov.tr) yer alan "e-Hizmetler" ve "e-İşlemler" altındaki "İthalat Belge İşlemleri" bölümündeki "e-İmza Uygulamalarına Giriş" kısmında elektronik imza ile yapılacak. Ayrıca, e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden de başvurulabilecek.

Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde, başvurular fiziksel de yapılabilecek. Gözetim belgeleri 6 ay geçerli olacak. Tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.