İsrail ile anlaşmayı askıya alan Türkiye'den yeni hamle! Sayıları 250'ye çıkacak

Gazze'ye saldırılar nedeniyle İsrail ile yapacağı tüm enerji anlaşmalarını askıya alan Türkiye, yeni hamlelerini hazırladı. Rota Doğu Akdeniz'e çevrilirken, kara ve denizde 250 kuyuda sondaj yapılacak.

İsrail ile anlaşmayı askıya alan Türkiye'den yeni hamle! Sayıları 250'ye çıkacak
İsrail ile anlaşmayı askıya alan Türkiye'den yeni hamle! Sayıları 250'ye çıkacak
GİRİŞ 28.10.2023 11:49 GÜNCELLEME 28.10.2023 11:49
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı tutumunun ardından İsrail ile doğalgaz başta olmak üzere yapacağı tüm enerji anlaşmalarını askıya alan Türkiye, önemli bir adım daha attı. Bir yandan Karadeniz'de bir yandan da Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aramalarını sürdüren Türkiye, önümüzdeki yılın arama ve sondaj planını hazırladı.

2024'te karada ve KKTC'nin deniz ruhsat sahaları dâhil olmak üzere denizlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında sismik ve sondaj çalışmaları daha da yoğunlaştırılacak.

250 KUYUDA SONDAJ YAPILACAK

Bu kapsamda, gelecek yıl ham petrol ve doğalgaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondaj yapılacak. Ayrıca, 20 bin kilometrekarede üç boyutlu sismik veri toplanacak.

350 BİN METRE SONDAJ

Sabah'ın haberine göre, Bir yandan da enerji ve sanayi sektörlerinin hammadde ihtiyacını karşılamak üzere, ekonomik potansiyeli yüksek, stratejik ve kritik madenlerin aranmasına öncelik verilecek. Bunun için yurt içi ve yurt dışındaki arama faaliyetleri artırılacak.

Bu kapsamda 15 bin kilometre havadan jeofizik araştırması yürütülecek. Maden arama ve araştırmaları kapsamında 350 bin metre sondaj yapılacak.

Ayrıca, arama ve araştırma faaliyetleri kapsamında 22 bin kilometrekare detay etüt yapılacak. Ülkeler ve ülke grupları tarafından belirlenen stratejik ve kritik hammaddeler ile nadir toprak elementlerinin aranması ve araştırılmasına yönelik projelerde geliştirilecek.

SONDAJ GEMİLERİNE TERSANE

2024'te Mavi Vatan'daki çalışmaları doğrudan olumlu etkileyecek önemli bir adım daha atılacak.

Stratejik önem taşıyan sondaj gemileri ve askeri gemiler öncelikli olmak üzere, Doğu Akdeniz'de gemi bakım ve onarımı için yeni tersane kurulması için hazırlıklar başlayacak. Tersane kurulmasına yönelik yer tespiti ile etüt ve proje çalışmaları tamamlanacak.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Izzet albin 5 ay önce Şikayet Et
    Bana zor gibi geliyor. Gorelim bakalim.
    Cevapla
  • Avşar BİLAL 5 ay önce Şikayet Et
    Bu arap miiletinde bu kafalar oldukça bunlar adam olamaz. Korkak pısırık ve cılız bir kınama.Neden paraları coni bankalarında,iplerde onların elinde ve bu aptalları istedikleri gibi oynatıyorlar. Peyganber efendimizin hayrına nimeti coni ve siyonistlere yediriyor aptallar
    Cevapla
  • Semra 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye için hayırlı olsun kalplerimiz filistin ile birlikte israilin siyonistlerin butu n dünya ticari antlaşmalarını iptal etmeleri gerek ticareti alınan bu mahluklar bu denli güçlenmezler boykotun en büyüğünü devletler yapmalı asker göndermiyorsak can damarları ticaret yolunu kes
    Cevapla
  • Malum karınca 5 ay önce Şikayet Et
    Etüdü de yapılırsa ülkem açısından müspet manada ivedilik kazanacağı kanaatindeyim,..
    Cevapla
  • Ergun Uçar 6 ay önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler devrini kapatıp 5 yetkili ülke yetkilerini iptal edip aynı mecliste veya ayrı bir YENİ DÜNYA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER kurulup acil kararlar alınmalı. Her ülke aynı yetkiye sahip olacak
    Cevapla
  • Bilge adam 6 ay önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde öyle devletler var ki nüfusu 3-5 bin kişi bile yok. ABD bunlara 50 bin dolar yardım ediyor, oylarını satın alıyor. Şimdi bu devletlerle Çin in oyu aynı olur mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle