Dünyanın ilk SİHA Gemisi TCG Anadolu’nun hikayesi TRT'de

Dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’nun hikayesi ilk kez TRT ekranlarından izleyiciyle buluşacak.

Dünyanın ilk SİHA Gemisi TCG Anadolu’nun hikayesi TRT'de
Dünyanın ilk SİHA Gemisi TCG Anadolu’nun hikayesi TRT'de
GİRİŞ 27.10.2023 20:17 GÜNCELLEME 27.10.2023 20:17

Yeni yayın dönemine etkili içeriklerle giren TRT Belgesel, “Oyunbozan” belgesel serisiyle Türkiye’nin gücüne güç katan yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşımaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu’nun proje süreci ve teknik özellikleri, TRT İç Yapımlar imzalı “Oyunbozan” belgeselinde ekrana gelecek.

“Oyunbozan: TCG Anadolu” belgeseli, 29 Ekim Pazar günü saat 20.00’de eş zamanlı olarak TRT Belgesel ve TRT Türk’te, 30 Ekim Pazartesi günü saat 00.30’da ise TRT Haber’de izleyiciyle buluşacak.

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi 

Türkiye’nin dünyada kendi savaş gemisini üreten devletlerden biri olmasını sağlayan, Türk denizciliği ve milli savunma sanayii için bir milat olan “TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi” nisan ayında törenle donanmaya teslim edilmişti. Yapımına 2016 yılında başlanan gemi, Türkiye’ye uluslararası alanda güvenlik ve stratejik güç sağlaması açısından önemli bir sembol. Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 231 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 58 metre yüksekliğe sahip.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.