44 ilaç daha ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi"ne alındığını duyurdu.

44 ilaç daha ödeme listesine alındı
44 ilaç daha ödeme listesine alındı
GİRİŞ 27.10.2023 10:53 GÜNCELLEME 27.10.2023 11:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere 44 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını belirtti.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal güvenlik alanında sağladığımız destekler ile vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı. Böylelikle bedeli ödenecek yurt içi ilaç sayısını 8375’e çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.”

Buna göre listede 9 adet kanser ilacı, 2 adet diyabet ilacı, 4 adet alerjik rinit ve astım ilacı, 3 adet sindirim sistemi aracı, 1 adet metabolik hastalık ilacı, 1 adet hipertansiyon ilacı, 1 adet multiple skleroz ilacı ve 6 adet de kalp damar hastalıklarında kullanılan ilaçlar yer aldı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Şistesi meden yok ilaçların
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    amerikaya gidin botoksunuzu orada yaptırın, milletin küvezdeki çocuğu ölüyor, sen neyin peşindesin
    Cevapla
  • 26VATANSEVER26 6 ay önce Şikayet Et
    Migren için botoks tedavisi çok etkili ama türlü bahanelerle kaldırıldı yazık
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    2002 Yılından önce Bu ilaçların Muadillerine Para ödüyorduk..ve Eczanelerden alamıyorduk.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bedeli ödenecek mi? Her reçetede en ucuzun fiyatının bilmem kaçta kaçını ödediği için bir dünya fark ödüyorum. Acilen bağkur, ssk ve emekli sandığı tekrar ayrılsın. Sigortasını primini yatırmayanın zararını ödeyenden çıkaran bir sistem.
    Cevapla