Fırsatçılara kötü haber! 3 firmaya yaklaşık 40 milyon ceza

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine yönelik soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, ceza yağdırdı.

Fırsatçılara kötü haber! 3 firmaya yaklaşık 40 milyon ceza
Fırsatçılara kötü haber! 3 firmaya yaklaşık 40 milyon ceza
GİRİŞ 27.10.2023 10:17 GÜNCELLEME 27.10.2023 10:17
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton ihtiyacına fırsata çevirmeye çalışanlar hakkında art arda şikayet geldiğine dikkat çeken Rekabet Kurulu, fırsatçılara göz açtırmamakta kararlı olduğunu vurguladı. Aralık 2022'de başlatılan soruşturmada Ankara ve Kırıkkale illerinde faaliyet gösteren 17 hazır beton üreticisinin müşteri paylaşımı ve fiyat anlaşması yoluyla 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin incelendiği belirtilerek, "Soruşturmada ayrıca dört teşebbüs ile uzlaşma sağlanmış ve uzlaşma süreçleri sonucunda uzlaşma indirimi ile birlikte anılan teşebbüslere toplamda 3 milyon 942 bin TL tutarında idari para cezasına hükmedilmiştir" denildi.

3 ŞİRKETE 39.7 MİLYON

2023'ün ocak ayında Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında da soruşturma açıldığı belirtilerek, "Söz konusu soruşturma kapsamında 3 teşebbüs (Ceyhan Hazır Beton İnşaat, Çimsa Çimento ve Oyak Çimento) hakkında yerinde incelemeyi engelledikleri gerekçesiyle toplamda 39 milyon 753 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır" denildi.

Rekabet Kurulu tarafından başlatılan bir diğer ön araştırmada ise Aydın ilinde faaliyet gösteren hazır beton üreticileri ile ilgili yapılan önaraştırmada 7 hazır beton teşebbüsü hakkında, yerinde incelemeyi engelledikleri gerekçesiyle 2 milyon 365 bin TL idari para cezası uygulandı.

DEPREM BÖLGESİ SIKI TAKİPTE

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da faaliyet gösteren 46 hazır beton ve çimento üreticisinde yerinde incelemeler yapıldığı belirtilen açıklamada, bölgede faaliyet gösteren 17 teşebbüs hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Deprem bölgesi ile ilgili incelemelerimizi büyük bir kararlılıkla sürdürecek" denildi.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Angaralı 5 ay önce Şikayet Et
    Çok ceza kesmişler bir daha bu firmalar kendine gelemezler
    Cevapla
  • Reis 6 ay önce Şikayet Et
    Ceza kesmek çözüm değil. Bütün mallarına el koy. Ver TOKI ye
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu cezalar, bu firmalar için gerçekten komik. itiraz ve mahkeme kararları ile zaman aşımına uğratarak da affettirirler
    Cevapla
  • Çetin 6 ay önce Şikayet Et
    Neden para cezaso kapatın işletmeyi yada kayum Atay'ın düzgün yapan yapsın yaşmayan cehennemin dibine kadar yolu var
    Cevapla
  • gabbez 6 ay önce Şikayet Et
    kim nu sirketler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle