Türkiye savaş gemileriyle NATO'nun öncü ülkeler arasına giriyor

Türkiye, TCG Anadolu, TCG Oruçreis, TCG Kınalıada, TCG Ufuk, Derya ve Piri Reis'de Link-22 aktivasyonu gerçekleştirilerek NATO'da Link-22 yeteneğine sahip olan öncü ülkeler arasına girmeye hazırlanıyor.

Türkiye savaş gemileriyle NATO'nun öncü ülkeler arasına giriyor
Türkiye savaş gemileriyle NATO'nun öncü ülkeler arasına giriyor
GİRİŞ 26.10.2023 17:28 GÜNCELLEME 26.10.2023 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İSTANBUL fırkateyninde, ARMERKOM koordinesinde ADVENT Savaş Yönetim Sistemi Link-22 yeteneğinin liman kabul testleri başarı ile tamamlandı.

İSTANBUL fırkateyninin Deniz Kabul Testlerini tamamlamasının ardından TCG ANADOLU, TCG ORUÇREİS, TCG KINALIADA, TCG UFUK, DERYA ve PİRİ REİS gemilerimizde, Link-22 aktivasyonu gerçekleştirilerek NATO'da Link-22 yeteneğine sahip olan öncü ülkeler arasına girilecek" denildi.


Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Seçim 6 ay önce Şikayet Et
    Geç kaldık şu anda savaş kapıya dayandı.kaan be siper hisar ,a acil seri uretime girmesini bekliyoriz acilll
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil binlerce adet uzun menzilli hava savunma sistemi üretmek zorundayız. Emperyalist sömürgeci büyük ülkeler yine bir dünya savaşı planlıyor.
    Cevapla