20 yıllık sistemlerini Türk füzeleriyle değiştirme kararı aldılar!

20 yıldır envanterinde bulunan Metis-M sistemlerini değiştirme kararı alan Malezya ordusu Roketsan'dan 18 adet KaraOK tanksavar füzeleri satın aldı.

GİRİŞ 26.10.2023 19:12 GÜNCELLEME 26.10.2023 19:13
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Malezya Savunma Bakanlığı (MINDEF), Malezya Ordusu'nun yeteneklerini artırmak için Roketsan'dan 18 adet KaraOK güdümlü tanksavar füze sisteminin satın alınması konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Haber, anlaşmada sistem entegratörü olarak görev yapan Malezyalı Ketech Asia şirketinin CEO'su Rahayu Bahaudin tarafından doğruladı.

Analistler, KaraOK ile Malezya Ordusu'nda 20 yıldır hizmet veren eski Metis-M sistemlerinin değiştirileceğini tahmin ediyor. İlk Metis-M füze rampalarının ve yaklaşık 100 füzenin satın alınması 2001 yılında gerçekleşmişti.

Resmî belgelere göre, yeni satın alınan KaraOK sistemleri piyade taburlarının tanksavar birimlerine entegre edilecek. Roketsan tarafından geliştirilen KaraOK, taşınabilir ve etkili olması için tasarlanmış olup, kara kuvvetlerine düşman zırhlı araçları etkisiz hale getirmek için çok yönlü bir çözüm sunmayı amaçlamaktadır. Özellikle, sistemin hedefine kilitlenmeden önce füze ateşlemesine izin veren bir özelliği bunmakta br bu da daha yüksek hassasiyete olanak tanımaktadır. Ayrıca "at ve unut" teknolojisine sahiptir, yani füze ateşlendikten sonra operatör, füzenin hedefine yönlendirilmesi gerekmeksizin hemen diğer görevlere odaklanabilir.

KaraOK, modern zırhlı araçları güçlendirmek için sıkça kullanılan reaktif zırhı delmek için tasarlanmış bir tandem yüksek patlayıcı tanksavar savaş başlığı ile donatılmıştır. Menzil açısından, 2.000 ila 4.000 metre arasındaki mesafelerde hedeflere müdahale edebilir.

KAYNAK: SAVTEK DERGİ
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Süleyman 6 ay önce Şikayet Et
    Kemal ne yapıyor hiç bişi ülkenin selameti için CHP yi kapatıp ak Parti'ye geçmeleri lazım eğer bu ülkeyi seviyorlarsa
    Cevapla
  • Mehmet güral 6 ay önce Şikayet Et
    Kimbilir belkide dogdu batmayan guneş
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 ay önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yolunuza takozları taşları çıkarmasın.
    Cevapla
  • Hamdolsun 6 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçen bütün çalışanların ellerine sağlık, Allah razı olsun
    Cevapla
  • Dinsiz imansız adam 6 ay önce Şikayet Et
    Seviyeler ilkokul, çok iyi ya
    Cevapla
  • Reis bsşkan 6 ay önce Şikayet Et
    Soda iç reis hazımsızlığa iyi gelir sıriyelileri değil bunları göndericeksin
    Cevapla
  • Dinli imanlı ADAM 6 ay önce Şikayet Et
    ne oldu la zorrrrunami gitti
    Cevapla
  • Aytekin 6 ay önce Şikayet Et
    Neden bu hazımsızlık, ya bu bizim ülkemizin ürünü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle