Tezgahlarda hamsi bolluğu

Karadeniz'de bol olarak avlanan hamsi, Düzce'de kilosu 50 liradan alıcı buluyor.

Tezgahlarda hamsi bolluğu
Tezgahlarda hamsi bolluğu
GİRİŞ 25.10.2023 22:27 GÜNCELLEME 25.10.2023 22:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Düzce'de balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor. En çok tercih edilen türün hamsi olduğu tezgahlarda lüfer, istavrit ve barbun da satılıyor.

Tezgahlarda hamsi bolluğu olduğunu söyleyen balıkçı Tuncay Kılıç, "Tezgahlarda hamsi bolluğu devam ediyor. Diğer balıklardan da ufak ufak çıkmaya başladı. İlerleyen zamanlarda havalar soğuyunca daha iyi balıklar çıkar ama tezgahımızda balık var. İstavrit ve barbun çok az. İstavrit denk gelince tezgaha getiriyoruz. Barbun da normal" dedi.

Lüferin tezgahlardaki yerini aldığını kaydeden Kılıç, "İyi lüferler de çıkmaya başladı. Umutluyuz, daha ilerleyen zamanlarda daha iyisi olabilir. Tezgahta çeşit çok. Uskumru var, zargana gibi balıklar ufak ufak çıkıyor ama hamsiye gelecek olursak hem bol hem boyutu iyi. Lezzetli ve yağlı durumda" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Birisi 6 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bolluk tezgah ta en az 100 lira kilo
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Çok para bolda
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 6 ay önce Şikayet Et
    Nedense o bolluğu bizim buralarda hiç göremiyoruz. Sırça parmağı kadar hamsi kilo 150₺.
    Cevapla
  • Nes 6 ay önce Şikayet Et
    Bol diye söyleyip duruyorsunuz ucuzlatın da fakir fukara bol bol yesin zaten etin yanına yaklaşmak mümkün değil sevap kazanırsınız
    Cevapla
  • Muro 6 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar bol ise biraz daha ucuz olsun bir kaç ay
    Cevapla